woensdag 3 juli 2024 om 14:24

Philipsen ondervindt weinig last van val: “Mooie aankomst om onze krachten te gebruiken”

Video Voor Jasper Philipsen viel de eerste sprintersrit in de Tour de France volledig in het water en dus is de renner van Alpecin-Deceuninck extra gebrand om vandaag wél toe te slaan in Saint-Vulbas.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Allereerst: hoe gaat het met Philipsen, twee dagen na zijn val in de rit naar Turijn? “Het is oké. Gisteren was een zware dag, maar vandaag is het weer een vlakke rit. Dat is iets voor ons. Het valt op zich goed mee. Ik heb kleine verwondingen, maar ik ben er al erger aan toe geweest.”

In de laatste kilometer van de rit van vandaag is het opletten geblazen, want op goed 300 meter van de streep volgt er nog een (flauwe) bocht. “Dat is iets om rekening mee te houden, maar in principe is het een mooie aankomst over brede wegen. Normaal moeten we – als we de ruimte krijgen – onze kracht kunnen gebruiken. In de eerste sprint was de druk er al. Ik hoop vandaag de kans te grijpen.”

“Als we onze ruimte krijgen – met Rickaert, Ghys en Van der Poel – moeten we ver komen. Andere teams hebben het dan misschien lastig om naast ons te blijven of het voortouw te nemen. We moeten proberen ons ding te doen. Het is te hopen dat we geen pech krijgen en dan een mooie sprint kunnen rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.