Pidcock deelt vermogensdata na zware gravelrit: “Als je dat met mijn gewicht trapt, is dat veel”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 19:22

Pidcock deelt vermogensdata na zware gravelrit: “Als je dat met mijn gewicht trapt, is dat veel”

Tom Pidcock greep in de gravelrit van de Tour de France net naast de zege. In Troyes moest hij de duimen leggen voor Anthony Turgis. Aan de sprint om de zege was een zware dag voorafgegaan, vertelde de renner van INEOS Grenadiers. Dat zag hij ook terug aan zijn vermogensdata.

“Het was zwaar”, vertelde de renner van INEOS Grenadiers bij ITV Cycling. “Vanochtend woog ik minder dan 57 kilo. Dus als je dan viereneenhalf uur gemiddeld 280 watt trapt, is dat behoorlijk veel.”

Pidcock zat in de laatste kilometers in een klein groepje dat in achtervolging was op de weggereden Jasper Stuyven. “Ik wist dat Stuyven de sterkste was, als hij zou aanvallen. Maar toen hij ging, reed ik vooraan. Ik hoopte dat de andere jongens van achteruit zouden reageren. Het is altijd moeilijk om het uit te spelen. Je moet ook begrijpen dat alle anderen in die groep ook willen winnen, dus je moet een beetje gokken.”

Derek Gee: “Leek helaas een beetje op mijn aanvallen in de Giro”
Uiteindelijk kwamen Pidcock en co nog terug bij Stuyven en werd het in de straten van Troyes een sprint om de zege. Turgis trok aan het langste eind, voor Pidcock en Derek Gee. Die laatste zat na afloop met gemengde gevoelens. “Helaas leek het een beetje op mijn aanvallen in de Giro”, doelt Gee op de Giro van vorig jaar, toen hij vanuit de vroege vlucht maar liefst vier keer als tweede eindigde in de daguitslag. “Ik was er weer dichtbij, maar win niet.”

Toch had Gee een mooie dag. “Het was een iconische rit. We hebben super agressief gereden, maar uiteindelijk kwam ik net tekort. Ik wilde vanaf de start van voren rijden, want dan zit je altijd goed. En het pakte bijna goed uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.