woensdag 14 augustus 2024 om 13:18

Pieterse blij met herkansing in Ardennen: “Vond het jammer om Luik en Amstel niet te rijden”

Video Puck Pieterse heeft de vierde etappe van de Tour de France Femmes met rood omcirkeld in het routeboek. De Nederlandse van Fenix-Deceuninck hoopt in de bijzonder pittige finale – met meerdere bekende Waalse hellingen – een rol van betekenis te spelen.

Maar is het ook iets voor Pieterse? De 22-jarige renster heeft er in ieder geval veel zin in. “Ik vond het in het voorjaar jammer dat ik me moest voorbereiden op de mountainbike. Ik had graag de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik nog gereden. Ik weet niet hoe het zal gaan op de wat langere beklimmingen, maar ik denk dat het me wel moet liggen”, vertelt ze voor de camera van WielerFlits.

De vierde etappe van de Tour de France Femmes is een bijzondere. De rit vertrekt in de toeristenplaats Valkenburg (wereldberoemd in wielerland dankzij de Amstel Gold Race), waarna 122 kilometer later de finish ligt in het Belgische Luik. De rit is een soort combinatie van de Amstel, in het begin van de etappe, en Luik-Bastenaken-Luik, op het einde van de rit.

In de finale van rit vier is het de beurt aan een hoop Waalse klimmetjes. Beginnen doen de rensters met de Mont-Theux (2,8 km aan 5,6%), wat een soort voorgerecht is voor de laatste 35 kilometer. Daar wacht namelijk een bijna identieke finale als in La Doyenne over de Côte de la Redoute (1,6 km aan 9,4%), Côte des Forges (1,3 km aan 7,8%) en de Côte de la Roche-aux-Faucons (1,3 km aan 11%).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.