Pijnlijke conclusie Visma | Lease a Bike in Vuelta: “Simpelweg niet goed genoeg om mee te kunnen doen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 7 september 2024 om 20:18

Pijnlijke conclusie Visma | Lease a Bike in Vuelta: “Simpelweg niet goed genoeg om mee te kunnen doen”

“We waren vandaag simpelweg niet goed genoeg om mee te kunnen doen.” Was getekend Grischa Niermann, de ploegleider van Visma | Lease a Bike na afloop van de voorlaatste etappe in de Vuelta a España. Voorafgaand aan de bergetappe naar Picón Blanco had kopman en titelverdediger Sepp Kuss nog ingezet op ritwinst, maar zover kwam het niet.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Niermann deelt de opvatting van Kuss, die vrijdag nog een goede dag kende en dus hoopvol was richting de laatste bergrit van de Vuelta. “We hadden het plan om voor de etappezege te gaan. Dat had wellicht gekund via de ontsnapping of met een sterke Sepp. Maar helaas moeten we eerlijk bekennen dat we vandaag niet goed genoeg waren. Sepp moest helaas op de voorlaatste beklimming de rol lossen”, zag Niermann.

Een pijnlijke conclusie volgt voor de geel-zwarte formatie, die – zeker na de opgave van Wout van Aert – geen rol van betekenis meer speelt in de strijd om ritzeges en het klassement. “Het is voor nu wat het is. De jongens hebben er wel degelijk voor gestreden en gedaan wat ze konden. We waren vandaag simpelweg niet goed genoeg om mee te kunnen doen”, stelt de Duitse ploegleider vast.

Titelverdediger Kuss verloor op Picón Blanco ruim zeven minuten op ritwinnaar Eddie Dunbar en veel tijd op concurrenten in het algemeen klassement. Hij is nu gezakt naar de dertiende plaats, op bijna 18 minuten van rode trui Primož Roglič. Met alleen de tijdrit naar Madrid voor de boeg is de top-10 buiten bereik voor de Amerikaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.