Pinot mikt op Olympische tijdrit
donderdag 10 december 2015 om 09:59

Pinot mikt op Olympische tijdrit

Thibaut Pinot heeft verrassenderwijs zijn zinnen gezet op de Olympische tijdrit in 2016. Nochtans zijn races tegen de klok niet de specialiteit van de Fransman. “Rio als doel helpt me verbeteren, mijn motivatie te vergroten en harder te werken”, legt hij zijn beweegredenen uit aan l’Equipe.

Verbetering
“Gezien mijn leeftijd kan ik nog altijd verbeteren”, gaat Pinot verder. “Ik moet dit jaar ook het nationaal kampioenschap (dat deed hij alleen in 2013 (wegedstrijd), 2011 en 2010 (beide keren de tijdrit), red.) rijden. Ik hou van glooiende parcoursen die niet te technisch zijn. Ik train op het traject van het Frans kampioenschap en ken het goed. Ik wil ook meer trainen op mijn tijdrit. De nieuwe fiets die ik krijg moet ook bijdragen aan betere prestaties op deze discipline.”

Goede winter
Naast de Olympische tijdrit is Pinot er ook van overtuigd dat hij kan meedingen naar de gele trui in de Tour de France, gezien zijn goede basis deze winter. “Begin november zat ik al op de fiets, daar ik geprofiteerd heb van de milde weersomstandigheden in Europa. Ik zal het jaar hongerig aanvallen, met de GP Marseillaise en de Etoile de Besseges. Mijn eerste seizoensdoel is opnieuw Tirreno-Adriatico, waar ik door mijn goede winter klaar voor hoop te zijn.”

Ook Tour is hoofddoel
“Daarna zal ik mijn pijlen richten op de Ronde van Romandië, maar ga ik daarna voor het eerst geen Ronde van Zwitserland rijden”, gaat de renner van FDJ verder. “In plaats daarvan doe ik het Critérium du Dauphiné, zodat ik me kan voorbereiden op de Franse kampioenschappen. Het enige wat verder verandert is dat ik niet naar Oman ga dit jaar, omdat de weersomstandigheden daar niet goed voor me waren. Ik hou wel van wat kouder weer, waardoor ik beter in Europa kan blijven. Mijn grote doelen voor 2016 zijn in ieder geval de Tour en de Spelen. En als ik naar Rio ga, wil ik ook de tijdrit graag rijden.”

Voorlopig programma Thibaut Pinot 2016
flag-fr GP Marseillaise
flag-fr Etoile de Besseges
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-ch Ronde van Romandië
flag-fr Critérium du Dauphiné
flag-fr Frans kampioenschap tijdrijden
flag-fr Frans kampioenschap op de weg
flag-fr Tour de France
flag-br Olympische wegwedstrijd (mits geselecteerd)
flag-br Olympische tijdrit (mits geselecteerd)

RIDE Magazine
18 Reacties
10-12-2015 10:11
Ik ben vanaf zijn eerste Dauphine (Hij heeft wel degelijk twee keer de Dauphine gereden in het begin van zijn carriere) deze renner al met wat meer interesse aan het volgen. Zijn ontwikkeling is erg goed, maar persoonlijk heb ik het gevoel dat hij net wat dingen mist om een absolute topper te worden. Zijn techniek op de fiets is niet geweldig. Zijn daalkunsten inmiddels beter, maar wel een beetje geforceerd, en hij lijkt toch vaak net te onoplettend waardoor hij onnodig tijd verliest.

Ik hoop dat hij dat nog weet te verbeteren, want hij is een hele positieve coureur, die erg graag aan valt, en ik zou het mooi vinden als hij echt voor het hoogste kan gaan in de Tour.
10-12-2015 10:13
top 5 lijkt me uitgesloten, top 10 heel lastig, top 20 mogelijk, maar dan moet het wel meezitten
10-12-2015 10:14
Het lijkt me dat op puur de tijdrit er nog wel een paar beter zijn. Dumoulin, Martin, Dennis en nog wel een paar eindigen normaal voor hem. Als het meer een klimtijdrit is geef ik hem meer kans op een mooie uitslag.
10-12-2015 10:17
Coppel, Sylv Chavanel, Peraud lijken me meer kans te maken op een selectie, daarnaast heb je nog redelijk wat renners, mits in vorm, ook meer kans maken

edit: punt is wel, combinatie met wegwedstrijd spreekt in zijn voordeel
misschien dat hij het daarom aankaart met het oog op selectie voor de wegwedstrijd
10-12-2015 10:19
@billi. Op basis waarvan deze 3? Ik heb van 2 van die 3 afgelopen seizoen niets gezien. Pinot ontwikkelt zich nog dus dat lijkt me toch de nummer 1.
10-12-2015 10:29
De titel van dit bericht "Pinot mikt op Olympische tijdrit" zet de lezer weer eens op het verkeerde been. Het artikel sluit namelijk af met een citaat waaruit blijkt dat de tijdrit in Rio een extraatje is.
"Mijn grote doelen voor 2016 zijn in ieder geval de Tour en de Spelen. En ALS ik naar Rio ga, wil ik OOK de tijdrit graag rijden.”
10-12-2015 10:31
@matwiel, enkel op gevoel en ervaring vd renners in kwestie, Pinot mag me natuurlijk wel verrassen
10-12-2015 10:50
De Fransen kunnen in elk geval met een geweldige selectie komen voor de wegrit op de. OS. Wie daar de TT doet is niet zo interessant, want daar zie ik geen enkele Fransman voor de prijzen mee doen. Het zou zonde zijn om een toprenner voor de weg thuis te laten om Coppel bijvoorbeeld de TT te laten rijden.

Ik ben wel weer heel benieuwd naar Pinot in de Tour.
10-12-2015 11:22
Waarschijnlijk denkt ie dat ie de enige is die gaat opladen voor Rio, kansloos natuurlijk voor een top 5.
10-12-2015 12:13
Hij wil dus vooral goed trainen op die tijdrit en denkt dat hij zich hier beter zal door kunnen motiveren als hij er een doel van maakt op de Spelen. Maar de belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk de tijdrit van 37 kilometer die er in de Tour aankomt. En daarbij, kan iemand die het parcours van de olympische tijdrit al gezien heeft het misschien eens even toelichten?
Als er heel wat in geklommen is en niet te technisch kan Pinot misschien heus wel op een Olympisch diploma mikken...
10-12-2015 13:07
@Orakel
Onzin! Hij zegt dat de Tour en de Olympische Spelen zijn hoofddoel zijn, noemt nadrukkelijk de tijdrit. Alleen is hij afhankelijk of hij al dan niet geselecteerd wordt. Dus nee, aan de titel mankeert niets.
10-12-2015 13:23
@Youri,
,mmmm eigenlijk heeft orakel wel gelijk. Hij richt zich op rio maar nergens staat dat ie op de tijdrit mikt. Er staat ook dat ie oefent met tijdrijden, maar niet dat dat voor Rio is....
En in het laatste zinnetje suggereert hij inderdaad dat de tijdrit een bijnummer is.
10-12-2015 13:36
Mikt op deelname aan tijdrit.
10-12-2015 13:47
Ligt niet aan Youri, maar meer aan het verwarrende taalgebruik van menig renner. Laten we eerst maar afwachten of ie zn nieuwe fiets wel krijgt.
10-12-2015 14:42
Meer logisch zal zijn mikken op de OS wegrit. Aangezien de tijdrijders ook de wegrit moeten rijden, zal hij gokken op de wegrit en de tijdrit (welke Franse renner zou anders de TT moeten rijden). De overwinning of podium/top5 in de tijdrit is voor Pinot haast onmogelijk.
10-12-2015 19:26
@Yourie
"Dus nee, aan de titel mankeert niets".

Wees blij met feedback die je helpt om de site beter te maken, in plaats van om je heen te slaan en uiteindelijk niet hard kunnen maken dat de titel wel klopt. Het creatief om gaan met citaten komt vaker voor op Wielerflits en is gewoon onprofessioneel en geeft de kritische lezer het gevoel dat de redacteur niet serieus met zijn werk bezig is.

Wat is er mis met de titel "Pinot: doelen 2016 zijn Tour en Spelen"? Dat is toch een veel eerlijkere vertaling en duiding van de citaten? Nu suggereert de titel dat 2016 bij Pinot draait om de OS tijdrit en dat is 100% onzin.

Ook de bronvermelding kan vaak beter. Ben er niet over begonnen omdat ik zelf twijfel, maar het wijst richting Velopro en niet L'Equipe. Maar dat vind ik zelf minder belangrijk dan de verdraaide citaten.
10-12-2015 22:41
Ik heb het artikel gelezen(in het frans). Daarin staat dat zijn doel is om de Tour te rijden en om daarna ook de Olympische wegrit te rijden. Als hij daar naar toe mag zou hij ook graag de tijdrit willen rijden. Waarom niet vraagt zichzelf af. Rio als doel hebben kan helpen om mijzelf te verbeteren, mij te motiveren en mij helpen om harder te trainen(werken).
11-12-2015 08:39
Bedankt voor de bevestiging Lalsacien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.