Plaveit Sven Vanthourenhout de weg voor Evenepoel en waarom zijn er zo veel veranderingen op til?
visual: Mats Admiraal
donderdag 24 oktober 2024 om 15:00

Plaveit Sven Vanthourenhout de weg voor Evenepoel en waarom zijn er zo veel veranderingen op til?

Podcast Het wegseizoen zit er definitief op en crossers zijn ook al weer enige tijd uit hun zomerreces. Met het Wielergala net achter ons en ook de definitieve rankings van de UCI, is er genoeg om te bespreken voor onze verslaggevers in een hagelnieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Nick neemt deze week de honneurs waar van Maxim en hij ontvangt samen met Youri collega’s Raymond en Julian. Ze beginnen met het nieuws dat Sven Vanthourenhout binnenkort waarschijnlijk zijn handtekening gaat zetten onder een contract bij Red Bull-BORA-hansgrohe. Een opvallende wending, want lang leken UAE Emirates en Soudal-Quick-Step de belangrijkste gegadigden voor zijn krabbel. Mogelijk heeft de transfer van Vanthourenhout alles te maken met een toekomstige transfer van Remco Evenepoel, die het laatste jaar meermaals flirtte met de Duitse superploeg.

Ook het Wielergala ligt net achter ons, waar weer de nodige ophef was hoe je nu de winnaar moet bepalen. In de Discussie van de Week werd daarom al het gesprek aangeslingerd of er niet een nieuwe award bij moet louter voor de disciplines naast het wegwielrennen. Ook komt een mogelijke start van de Giro d’Italia in Utrecht aan bod, zijn onze mannen kritisch op de keuze van Tour de Tietema-Unibet voor een Franse licentie en legt Julian alles uit over de veranderingen in de laagste klassen van het Nederlandse wielrennen, die instappen makkelijker moeten maken.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.