Ploegleider BORA-hansgrohe ontkent dat Cian Uijtdebroeks gepest werd: “Zeker niet het geval”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 december 2023 om 12:06

Ploegleider BORA-hansgrohe ontkent dat Cian Uijtdebroeks gepest werd: “Zeker niet het geval”

De overstap van Cian Uijtdebroeks van BORA-hansgrohe naar Visma | Lease a Bike blijft veel stof doen opwaaien. Journalist Thijs Zonneveld van het AD meldde eerder vandaag dat de Belg gepest werd bij de Duitse ploeg. Volgens oud-renner Bernhard Eisel, die tegenwoordig ploegleider is bij BORA-hansgrohe, is daar niets van waar.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kan dat het 100% zekerheid ontkennen. Het was zeker niet het geval”, zei Eisel tegen GCN. De Oostenrijker was ploegleider tijdens de Vuelta a España, waar de renners volgens Zonneveld een ‘Anti-Cian’-appgroep hadden. “Hij had een team dat naar hem omkeek, Aleksandr Vlasov had een team dat naar hem omkeek en, zoals ik er naar kijk, deden ze geweldig werk om hem te beschermen. We hebben alles gedaan wat we konden. Zo simpel is het. 100% nee.”

Eisel zegt dat hij ‘moe’ is van de hele saga. “Ik zou zeggen dat we drie keer zoveel hebben gedaan dan voor Aleks. Als dat niet genoeg is, wordt het moeilijk. Wat de ondersteuning betreft, was het honderd procent voor hem in de koers. Ik wil niet meer zeggen. We hebben gedaan wat we konden en dat is het.”

Over de afloop van de zaak kan Eisel nog niet veel zeggen. “We hebben een statement dat hij bij ons onder contract staat en Jumbo zegt dat hij bij hen getekend heeft. Het zal naar de rechtbank gaan. Dat is waar we staan op dit moment.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.