vrijdag 5 juli 2024 om 18:43

Ploegleider Evenepoel: “Hielden ons hart vast toen we dachten dat hij lekke band had”

Video Een opperbeste stemming in het kamp van Soudal-Quick Step na de eerste individuele tijdrit van de Tour de France. En geef ze eens ongelijk: Remco Evenepoel won de etappe en pakte tijd op zijn concurrenten. Ook in gesprek met WielerFlits niets dan tevredenheid bij trainer Koen Pelgrim en ploegleider Klaas Lodewyck: “Hier hebben we naar toegewerkt.”

“We wisten dat Remco niet met een minuut voorsprong ging winnen, want Pogacar rijdt ook heel goede tijdritten in grote rondes”, zegt Koen Pelgrim. “Als je wint, mag je sowieso spreken van een goede uitslag. Dit was ongeveer de tijd die we van tevoren in gedachten hadden. Alles is goed verlopen ook. Goede beklimming, geen fouten gemaakt in de afdaling: helemaal goed. We gingen er met open vizier in. Als je dan tweede staat, mag je tevreden zijn.”

“Hier hebben we naar toegewerkt”, zegt Klaas Lodewyck in zijn relaas. “We zijn hier in december al geweest om alles in detail te bestuderen en vandaag nog eens. Dan is het aan Remco en kunnen wij alleen maar hopen dat hij een goede dag heeft. Die had hij. We hielden wel ons hart vast toen we dachten dat hij een lekke band had.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden renners en ploegen voor de start van de gravelrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.