Ploegleider Klaas Lodewyck: “Waarschuwing is bij Remco Evenepoel wel aangekomen”
© Cor Vos
Nico Dick
woensdag 13 april 2022 om 19:42

Ploegleider Klaas Lodewyck: “Waarschuwing is bij Remco Evenepoel wel aangekomen”

Remco Evenepoel kreeg tijdens de Brabantse Pijl een waarschuwing van de jury wegens een duwtje richting Ben Turner. Nee, het was geen moordaanslag, maar het Quick-Step-talent werd toch terecht op de vingers getikt. “Dit moet niet meer gebeuren”, klonk het ook bij de ploegleiding.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Evenepoel besefte zelf dat de duw “niet had gehoeven”. Hij heeft zich ook meteen verontschuldigd bij Turner, vertelde hij achteraf. “Ze speelden het ploegenspel en dat is uiteraard niet leuk voor de renners die vol willen doorrijden, maar dat is koers. Ik had het niet moeten doen. Nogmaals mijn excuses daarvoor.”

“Dat moet inderdaad niet meer gebeuren”, vertelde ploegleider Klaas Lodewyck. “Remco was erop gebrand om de zege te pakken vandaag. De overmacht van INEOS Grenadiers zal hem licht nerveus gemaakt hebben. Maar ik vind het een terechte waarschuwing van de jury. En Remco weet ook wel dat dat niet hoort, ook al was het slechts een lichte por.”

Lodewyck heeft de waarschuwing ook onmiddellijk doorgegeven aan zijn kopman. “En hem verteld dat hij zich geen fouten meer kon veroorloven vandaag. Nee, er kwam geen reactie, maar het is wel aangekomen. Het is nu, net na de koers, niet het moment, maar ik ga er achteraf ook zeker nog een keer op terugkomen.”

foto: screenshot Sporza

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.