Ploegleider Robby Cobbaert verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal voor Visma | Lease a Bike
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2024 om 13:30

Ploegleider Robby Cobbaert verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal voor Visma | Lease a Bike

Visma | Lease a Bike heeft nog meer transfernieuws om aan te kondigen. De Nederlandse formatie heeft namelijk ook twee nieuwe ploegleiders aangetrokken, die de ploeg vanaf komend seizoen versterken. Het gaat om de Belg Robby Cobbaert en de Deen Jesper Mørkøv, de jongere broer van Michael Mørkøv.

De 36-jarige Jesper Mørkøv heeft zelf ook een verleden als wielrenner. Hij kwam namelijk jaren uit op het continentale Deense niveau. Zo reed hij meerdere seizoenen voor Riwal Platform Cycling Team en was hij ploeggenoten van onder meer Casper Pedersen, Andreas Stokbro, Jonas Gregaard en Andreas Kron, die het – in tegenstelling tot Mørkøv – wisten te schoppen tot de profs.

Mørkøv bleef na zijn bescheiden carrière actief in het wielerpeloton, maar dan als ploegleider bij Uno-X Mobility. Nu trekt hij dus naar een van de beste ploegen ter wereld in Visma | Lease a Bike. “Ik ben blij dat ik bij deze ploeg aan de slag kan. Het is een hele professionele organisatie met een duidelijke structuur. Ik vind het eervol om hier te kunnen starten. De afgelopen drie jaren heb ik ervaring opgedaan bij Uno-X. Dat was een hele mooie tijd. En ik kijk nu uit naar de nieuwe uitdaging bij Team Visma | Lease a Bike.”

Jesper Mørkøv zat de voorbije jaren al in de ploegleiderswagen van Uno-X Mobility – foto: Cor Vos

De 33-jarige Robby Cobbaert – die als renner uitkwam voor het continentale Cibel-Cebon – was de laatste jaren als ploegleider werkzaam bij  Pauwels Sauzen-Bingoal. Dat is de veldritformatie van Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Denise Betsema.

“Ik werk sinds 2022 bij de hoofdmacht van Pauwels Sauzen, daarvoor bij de junioren. Ik ben dankbaar voor de kans die ze me daar gaven. Ik kijk er naar uit om te starten voor Team Visma | Lease a Bike, een prachtige stap in mijn carrière. De filosofie, werkwijze en de structuur van deze ploeg sluiten heel erg aan bij mijn ambities en waarden als coach.”

Niermann: “Goede aanvulling op ons bestaande team van coaches”
Grischa Niermann, die vanaf volgend seizoen deel uitmaakt van het sportief management van Visma | Lease a Bike, verwacht veel van de twee nieuwe ploegleiders. “Jesper en Robby zijn twee jonge ploegleiders, maar nemen toch al ervaring mee. Wij zijn ervan overtuigd dat ze een hele goede aanvulling zijn op ons bestaande team van coaches.”

“Jesper timmerde al aan de weg bij het Noorse Uno-X. Hij is een enthousiaste coach en maakte al een mooie ontwikkeling als ploegleider door. En dat geldt ook voor Robby. Hij heeft nog geen WorldTour-ervaring, maar is erg gedreven. We zijn blij dat deze twee talentvolle ploegleiders ons team komen versterken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.