Pogacar blaakt van vertrouwen in aanloop naar Tour: “Nog nooit zo goed gevoeld”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 26 juni 2024 om 09:54

Pogacar blaakt van vertrouwen in aanloop naar Tour: “Nog nooit zo goed gevoeld”

Het gold in het moderne wielrennen lange tijd als quasi onmogelijk: in één en hetzelfde jaar de Giro d’Italia én de Tour de France winnen. Tadej Pogacar is echter op de goede weg. Nadat hij op imponerende wijze de Giro wist te winnen, begint de Sloveen zaterdag aan zijn Tourmissie. “Mijn vorm is beter dan verwacht”, waarschuwt hij zijn concurrenten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van UAE Emirates is naar eigen zeggen klaar om de strijd aan te gaan. “Na de Giro heb ik de tijd genomen om te ontspannen”, blikt hij op de website van zijn werkgever terug op de voorbije weken. “Ik was vrij snel na de Giro weer terug in Monaco. Toen ik thuiskwam, stond ik eigenlijk alweer te popelen om op de fiets te stappen. Ik voelde me al snel weer goed en zat dus snel weer op de fiets om te trainen.”

Pogacar in vorm van zijn leven
Pogacar heeft echter ook de tijd genomen om de batterijen weer op te laden. “Het is heel belangrijk om af en toe even uit te schakelen. Het mentale herstel is erg belangrijk, net als het fysieke herstel. Het is zaak om de juiste balans te vinden. Het is belangrijk om af en toe je rust te pakken. Ik vind het leuk om dan thuis wat rond te hangen met vrienden, een ijsje te eten of naar een restaurant te gaan. Ik heb ook veel goede series gekeken.”

De tweevoudig Tourwinnaar is nu weer klaar om te koersen en het beste van zichzelf te geven in de Ronde van Frankrijk. “Ik kijk echt uit naar de start van de Tour. Het is een bijzondere start, aangezien ik de Giro heb gewonnen en de ronde dit jaar begint in Italië. Het lijkt erop dat ik sinds de Giro nóg beter ben geworden. Mijn vorm is beter dan ik had verwacht. Ik heb goed getraind, mijn benen een beetje getest en eerlijk gezegd heb ik me nog nooit zo goed gevoeld op de fiets.”

Respect voor de concurrentie
Het is een verontrustende boodschap voor zijn concurrenten, maar Pogacar rekent zich nog niet rijk. Zo moet de Sloveen eerst zien af te rekenen met onder meer titelverdediger Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Remco Evenepoel. “Jonas was natuurlijk zwaar geblesseerd, maar ik denk dat hij zich goed heeft kunnen voorbereiden. We moeten rekening houden met een scenario waarin hij in topvorm aan de start zal verschijnen.”

“Remco en Primoz waren dan weer goed op dreef in het Critérium du Dauphiné. Misschien kwam de Dauphiné nog iets te vroeg voor Remco, maar Primoz verkeerde echt al in een goede vorm. Ik denk dat ze allemaal op topniveau zullen presteren. Ik verwacht een bijzonder competitieve Tour, al weet je dat natuurlijk nooit helemaal zeker.”

Pogacar hoopt dit jaar, na twee opeenvolgende Tournederlagen tegen Vingegaard, weer eens op het hoogste schavotje te staan. “De mensen verwachten elk jaar dat ik de Tour zal winnen, maar dat was de voorbije jaren niet het geval. Er is uiteraard altijd druk om te presteren en te winnen. De Tour is immers de grootste wedstrijd. Ik word elk jaar volwassener, ik leer van mijn fouten en ervaringen. Dat zal ook altijd zo blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.