dinsdag 16 juli 2024 om 12:00

Pogacar kan nog een aanval verwachten van Vingegaard en rust op de rustdag

Video De kruitdampen na een zwaar weekend in de Pyreneeën zijn opgetrokken. De renners hebben een dag rust gehad in de buurt van Narbonne en Gruissan, waar het kabbelende water van de Middellandse Zee de ontspanning kenmerkt. Toch is er genoeg te bespreken en dus reden voor een nieuwe WielerFlits Update.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een rustdag voor de renners betekent allesbehalve een rustdag voor onze verslaggevers. Van ’s morgens vroeg tot het begin van de avond is het rennen en vliegen naar alle persconferenties van de verschillende ploegen. Tussen de miljoenmiljard wijngaarden op de zoute grond tussen Narbonne en Gruissan is Visma | Lease a Bike ingetrokken in het peperdure Château l’Hospitalet. Daar vertelden Jonas Vingegaard en Wout van Aert dat ze de handdoek allesbehalve in de ring gooien. Daarna stond succesploeg Intermarché-Wanty op het programma, waar Biniam Girmay op koers ligt om het groen naar Nice te brengen. Hij openbaarde er ook zijn olympische ambities.

Later in de middag was het de beurt aan Remco Evenepoel en Tadej Pogačar. De Belg begint met een duidelijk doel aan de slotweek: vasthouden aan plek drie en vooral niets forceren in de hoop op meer, maar juist voorkomen dat aanvalsdrift een verlies oplevert. De Sloveen was na een sterk weekend uiteraard goedgemutst, nam zijn hoed af voor Visma | Lease a Bike én verwacht van hen nog een allesbeslissende move in de Alpen. Maar tussen neus en lippen door liet hij wel merken hun plannetje door te hebben. Dan viel onze mannen ook nog de ‘rustdagtenues’ op en zit er weer een bijzondere gast in de Alpecin barbershop. Kortom: luisteren dus, die rustdag-aflevering!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.