Polls: Wie waren de besten van 2015?
zaterdag 24 oktober 2015 om 17:00

Polls: Wie waren de besten van 2015?

Het wielerseizoen 2015 zit er zo goed als op. Reden voor WielerFlits om aan de alom bekende lijstjes te beginnen. Later dit jaar gaan wij nog op zoek naar de beste Nederlandse renner en renster. Nu gaat het om de beste klassementsrenner, de beste sprinter, de beste eendagsrenner en de beste tijdrijder van het voorbije seizoen. In elke categorie hebben wij tien renners geselecteerd.

Breng nu je stem uit op jouw favoriet, want vandaag is de laatste dag om dat te doen. Zondag lees je hier op WielerFlits de definitieve uitslag van de polls.

[poll id=”132″]

[poll id=”133″]

[poll id=”134″]

[poll id=”135″]

RIDE Magazine
109 Reacties
18-10-2015 19:13
schipperaar;
De kwaliteiten van Dumoulin worden zelfs hier op deze site met al de specialisten nog niet gezien.
Een kleine herinnering van het nk 2013
http://www.l1.nl/video/samenvatting-nk-wielrennen-23-jun-2013
18-10-2015 22:19
Ik kan mij wel vinden in deze lijstjes. Ben wel eens met eerdere opmerkingen dat Porte hier, als o.a. winnaar van Parijs-Nice, wel had tussen kunnen staan.

En met een beetje lage landen chauvinisme Tim Wellens als winnaar van onze enige ronde op WT niveau. ;)
19-10-2015 09:26
Mooiste strandrace: Oman,Dubai,Qatar of Abu Dabi? Of toch maar die strandproloog? Het ene zand is het andere niet.
19-10-2015 09:43
Contador wint giro klopt Aru en word 5e in de tour. Wat zou er gebeurt zijn als hij giro en vuelta gereden had( maar dat is koffiedik kijken natuurlijk)
Kiryenka heeft op de momenten dat het moest de beste tijdritten gereden. En Tom Dumoulin is niet eens nederlands kampioen tijdrijden geworden hoe kan die nou uitgeroepen worden tot beste tijdrijder van 2015. Ik heb echt wel van hem genoten in de Vuelta maar we moeten natuurlijk wel objectief blijven met dit soort titels.
En hoewel Degenkolb 2 klassiekers heeft gewonnen vind ik toch dat Kristoff een indrukwekkender voorjaar heeft gereden, en Valverde heeft het hele jaar meegedaan voor de knikkers. En laten we ook Sagan niet vergeten met vele ereplaatsen en die ene grote overwinning die al die 2e plaatsen goedgemaakt heeft.

19-10-2015 10:11
Ik mis de man die het werelduurrecord heeft gevestigd bij de beste tijdrijders. Ook al rijdt Wiggins niet meer op het hoogste niveau, die prestatie maakt hem nog wel een van de beste.
19-10-2015 10:11
Leuk onderwerp, misschien nog beste jongere en meest aanvalslustige/aantrekkelijke renner
19-10-2015 10:48
@ zoetepap de enigste ronde die Dumoulin wint is de ronde van Wolder , oh nee die is niet meer dus wint hij er ook geen
19-10-2015 11:24
Ik snap dit echt niet. Valverde wint zowat elke eendagskoers die er te winnen valt of rijdt er podium maar wordt niet als beste eendagsrenner gekozen?? Hij was gewoon de beste renner van het seizoen. Degenkolb staat nu als beste eendagsrenner, maar hij heeft na het voorjaar eigenlijk zeer matig gepresteerd. Dus beste voorjaarseendagsrenner kan ik nog inkomen, maar beste eendagsrenner over één seizoen slaat nergens op. Maarja giant heeft nog wel een beetje een Nederlandse roots dus ik snap wel dat het chauvinisme weer de kop op steekt.
19-10-2015 12:57
@Ralf_vO: Ik vind de grootste pechvogel toch echt Sagan, met al zijn tweede plaatsen. En wanneer hij op weg is naar een overwinning in de Vuelta dat hij van de fiets wordt gereden en daardoor zelfs op moet geven en zijn groene trui niet binnen kan slepen. Gevolgd door van Avermaet die in San Sebastian van zijn fiets gereden wordt door een motor terwijl hij afgaat op een mogelijke overwinning.
19-10-2015 13:01
Dan Martin en TJVG vind ik nog grotere pechvogels. Beiden kenden een goede Dauphiné dit jaar, maar moesten verder op cruciale momenten opgeven. Tejay had de Dauphiné kunnen winnen en top 5 in de Tour kunnen halen. Martin had een Waalse klassieker kunnen winnen, reed zijn beste Amstel Gold ooit. In de Vuelta had hij ook een etappe kunnen winnen, bijvoorbeeld de aankomst waar Dumoulin zegevierde.
19-10-2015 13:08
Leuke kopie van de Wieler Revue polls!!
19-10-2015 13:22
@john
De enigste ronde bestaat niet, de vuelta wint ie "gewoon" als ie gezond op de been blijft en zwitserland scheelde maar een paar sec. Kiryenka had de wind mee id giro en geluk dat dumoulin zijn bil dwars zat, waar was ie in baskenland en vuelta? De aversie tegen giant valt steeds meer op, toch weer die duitsers misschien?
19-10-2015 13:50
Theo bos is by far grootste pechvogel. Hoe vaak is die man gevallen dit jaar :(
19-10-2015 13:57
Leuke poll, jammer dat de reacties weer door Dumoulin-boys verpest worden. "De Vuelta wint ie "gewoon" als ie niet valt"... hou op. Hij is gewoon op waarde geklopt, punt. Verder heeft ie in Zwitserland leuk podium gereden, en ben ik gróót fan van zijn prestaties, maar slaat het nergens op om hem daarmee tussen de ronderenners te zetten.

Porte won álles tot de Giro, en Gesink wordt zesde in een Tour met een tien keer sterker deelnemersveld dan de Vuelta (vooral omdat ze allemaal in vorm waren). Die verdienen het meer daar tussen te staan. Als beste tijdrijder lijkt mij dat Dennis (o.a. Tour en Uurrecord), Kiriyenka (o.a. WK en Giro) en Wiggins (hét Uurrecors) ook hoger moeten staan dan Dumoulin, met allemaal grotere prestaties, maar ik zal wel te objectief zijn zeker.

Verder had ik Van Avermaet wel hoger ingeschat dan Degenkolb, als het over beste eendagsrenner gaat. Niet vergeten dat die overal meedoet voor winst, zelfs tot het WK, en Degenkolb vanaf Roubaix gewoon matig was. Aan de andere kant: winst telt natuurlijk, maar dan zouden Valverde en Kristoff toch ook boven Der John mogen staan.

Grootste doorbraak van het jaar had ik nog wel willen zien als poll:

Ewan, Landa, Angel Lopez, Benoot (lijkt me duidelijk), en zelfs Chaves kan hier nog bij (net als Landa al wat verder natuurlijk).. En ik vergeet er vast een hoop!
19-10-2015 15:11
Eensch met LyndaLid, met alles wat er staat.
19-10-2015 16:21
Quote:
In een Tour met een tien keer sterker deelnemersveld dan de Vuelta (vooral omdat ze allemaal in vorm waren)


Matthias Frank werd 8e in die Tour....
19-10-2015 16:28
Schipperaar : wat een onzin. Hij heeft in de vuelta een goede tijdrit gereden maar die vuelta zou hij ook niet winnen met die laatste bergrit. en verder proloog in de tour niet gewonnen geen nederlands kampioen wk 4e. hoe is het mogelijk dat Dumoulin hier de poll beste tijdrijder met zo'n grote overmacht gaat winnen??
19-10-2015 16:33
@ purito

Ja nou en? Dat is voor Bardet, Pinot, Rolland, Kelderman, Talansky, en zo nog veel mannen die allemaal naar de Tour piekten. Knappe prestatie van Frank dus, maar toch niet echt relevant hier?
19-10-2015 16:36
@LL
Je kunt je afvragen of al die mannen dus wel top waren. Dat waren ze namelijk niet. En dan kun je ze net zo goed wegstrepen.

Uiteraard is het deelnemersveld sterker in de Tour dan in de Vuelta. Maar zoveel sterker als jij stelt? Dat valt wel mee. Met Aru en Landa had de Vuelta twee renners die ook voor het podium hadden kunnen gaan in de Tour.
19-10-2015 16:42
Ik denk niet dat Aru en Landa podium hadden gereden in de Tour. Ik denk niet eens top 5. De Tour was gewoon veel sterker bezet dan de Vuelta. En Frank is trouwens gewoon al jaren een hele sterke renner.
19-10-2015 16:56
Aru en Landa hadden zeker geen Nibali, Contador, Quintana en Froome naar huis gereden. Valverde kan je je afvragen maar dit was gewoon een parcours op zijn maat. Zeker Landa was kansloos geweest met al die muurtjes en kasseien, en van Aru weet ik niet of ie dat had overleefd. Maar twee renners die voor het podium hadden kunnen gaan? Echt niet.

Overigens lieten Bardet en Pinot zien in ieder geval goed te zijn, in respectievelijk Zwitserland en Dauphiné. Dus slecht zullen ze echt niet aan de Tour begonnen zijn. Hoe dan ook, de Tour had een sterker deelnemersveld én alle renners starten daar in principe veel meer in vorm dan in de Vuelta. Komt nog bij dat er niemand uitviel, behalve Van Garderen.
19-10-2015 17:05
@Hakkie2
Kom op, Matthias Frank en een grote ronde. Dat is nooit een goed huwelijk geweest. Goede renner voor rittenkoersen van één week, maar meer ook niet.

Ik denk dat Aru en Landa een vermoeide Contador er wel hadden opgelegd. Ook Nibali viel vies tegen in de Pyreneeën. Ik zeg ook niet dat de Tour niet sterk bezet was. Maar het wordt allemaal wel wat overdreven.

@LL
Zelfs Purito en Quintana overleefden de kasseien zonder problemen. Een peloton van bijna 40 man kwam aan in Cambrai. Dan kunnen Landa en zeker Aru dat ook. En Landa is gewoon prima op muurtjes hoor.

Uiteraard waren Aru en Landa kanshebbers voor het podium geweest. Geef me eerder een goede reden waarom niet. Je hebt het wel over Aru en Landa, twee renners die al 2 klassen beter zijn dan een Mollema en Gesink.

Bardet en Pinot hebben hun voorbereiding wel verprutst. Hoe kun je anders door 50 man gelost worden in de eerste echte bergrit?
19-10-2015 17:10
Quote:
@Hakkie2
Kom op, Matthias Frank en een grote ronde. Dat is nooit een goed huwelijk geweest. Goede renner voor rittenkoersen van één week, maar meer ook niet.


Jij weet net zo goed als ik dat Frank daar nog nooit de kans voor had. De laatste grote ronde die hij uit reed voor de afgelopen Tour: de Giro van 2012. Toen was hij 24. Daarna nog 1 keer aan de start gestaan maar helaas op moeten geven. Hij heeft nu laten zien dat hij dat wat hij in kleine rondes al jaren bewijst, ook in grote rondes kan. Ik schat ook de nummer 8 van de Tour dan ook hoger in dan de nummer 8 van de Vuelta.
19-10-2015 17:16
@purito
Linda's allergie neemt steeds grotere vormen aan zolang wij onze helden naar voren schuiven wat eigenlijk niet eens nodig is, ze kunnen het best alleen, eigenlijkrijden ze beiden even berekenend zonder te smijten met hun krachten itgst Boogert bijv.
De grootste pechvogel ook nog, ziek op nk, kermiscoureur voor hem in Utrecht, onderuit naar huy waar het geel op hem, martin of cancellara wachtte. Maar waarschijnlijk was ie in Parijs toch noch op een half uur van Frank gestrand, volgens Linda.
19-10-2015 17:19
@Hakkie2
Ja, iets hoger ja. Maar zet de Frank van de Tour in de Vuelta van dit jaar, en hij eindigt rond de positie van Meintjes/Pozzovivo. En uiteraard is de Vuelta een totaal andere ronde dan de Tour, maar het niveau van de Tour wordt bij momenten ook wel tot mythische proporties verheven.

Ik bedoel, het is toch bijzonder vreemd om te zeggen dat Aru en Landa in hun Giro-vorm niet eens kans maken op een podium in de Tour? Ik zeg ook niet dat ze wel het podium zouden halen, maar ze hebben absoluut wel een kans. Contador met die enorm zware Giro in de benen haalde al de top-5.

Reacties zijn gesloten.