Pozzovivo weet niets meer van val: “Maar ik maak het goed”
dinsdag 12 mei 2015 om 06:30

Pozzovivo weet niets meer van val: “Maar ik maak het goed”

Domenico Pozzovivo heeft vanuit het ziekenhuis gereageerd op zijn akelige val, dinsdagmiddag in de Giro d’Italia. De kleine Italiaan bleef na zijn schuiver lang roerloos op het wegdek liggen. Even vreesde de hele wielerwereld voor het ergste, maar dat werd nog tijdens de rit door artsen ontkracht. “Het doet pijn om de Giro zo te verlaten, want ik wou het goed doen”, spreekt Pozzovivo vanuit zijn ziekenhuis tegen verschillende Italiaanse media.

Geen breuken
“Ik stel het goed, maar het was wel een erg zware val”, gaat de kopman van AG2R La Mondiale verder. “Ik weet niet wat er gebeurd is en ik herinner me niets meer van die val. Ik weet nog dat de afdaling veeleisend was en misschien is mijn wiel weggeschoven.” Ondanks zijn black-out was Pozzovivo constant bij bewustzijn. Hij liep bij de val geen breuken op, maar wel een zware wond aan zijn rechteroog.

Doodsangsten voor familie
Waar alle wielervolgers hun adem inhielden bij de beelden van een roerloze Pozzovivo – Wouter Weylandt overleed vier jaar geleden eveneens in de derde rit; het toeval wou dat de finishplaats van toen (Rapallo), de startplaats van dinsdag was – brak de paniek uit bij de familie van de Italiaan. “We hebben doodsangsten uitgestaan, maar het doet goed om te weten dat Domenico altijd bij bewustzijn geweest is. We zijn nu iets rustiger. Valentina (Pozzovivo’s vrienden, red.) sprak met iemand van het ziekenhuis en hoorde de stem van Domenico op de achtergrond. Hij heeft haar en ons kunnen geruststellen”, haalt de vader van de pocketklimmer opgelucht adem.

RIDE Magazine
27 Reacties
12-05-2015 18:52
@tuttipazzi: Dupont
12-05-2015 21:33
@Bassieb Dankje

Om te reageren moet je ingelogd zijn.