Primoz Roglic (2e) doet goede zaken: “Toch teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 19:08

Primoz Roglic (2e) doet goede zaken: “Toch teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken”

Met de vorm van Primoz Roglic zit het wel snor. Dit bleek in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné. De Sloveen snelde op de Col de la Loge – achter Magnus Cort – naar een tweede plaats in de daguitslag. Terwijl Roglic nog aan het uitfietsen was op de rollers, deed hij zijn verhaal.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Over de finale kunnen we niet echt iets vinden, aangezien het zo mistig en dus onduidelijk was. We waren wel dicht bij de ritzege. Vanwege het slechte zicht was het vrijwel onmogelijk om nog een inschatting te maken. Ook al omdat de groep nog best wel groot was.”

Roglic moest aan de finish dus alleen zijn meerdere erkennen in Magnus Cort, maar de Sloveen was onder de indruk van zijn voornaamste concurrenten voor de eindzege. “Iedereen is hier zo fit en er was er maar eentje sneller aan de streep”, is hij meer dan tevreden over zijn eigen vormpeil.

De 34-jarige ronderenner had tot slot nog mooie woorden voor zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe, en dan met name Aleksandr Vlasov en Jai Hindley. “Ze hebben echt super goed gewerkt. Het resultaat komt zeker, vroeg of laat. Het belangrijkste is dat we als groep een mooi niveau laten zien. Iedereen is toegewijd, maar toch ben ik wel wat teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.