Primoz Roglic brak ruggenwervel bij val in Tour: “Moet tijd nemen om te herstellen”
Foto: Cor Vos
woensdag 24 juli 2024 om 08:39

Primoz Roglic brak ruggenwervel bij val in Tour: “Moet tijd nemen om te herstellen”

Een eventuele Vuelta-deelname ziet er steeds slechter uit voor Primoz Roglic. Uit nieuwe onderzoeken is gebleken dat de 34-jarige Sloveen bij zijn valpartij die hem tot opgave dwong in de dertiende Tour de France-rit een ruggenwervel heeft gebroken.

“Het leven is soms niet gemakkelijk, he?”, blikt Roglic terug op de afgelopen periode in een post op Instagram. “Verdere onderzoeken hebben uitgewezen dat ik niet-verplaatste lwk3-fractuur van de processus transversus in de onderrug heb opgelopen bij mijn val in de Tour. Afgelopen week heb ik in het Red Bull Athlete Performance Center kunnen herstellen, waar ze de beste zorgen voor mij hebben gedragen.”

Roglic besluit zijn verhaal wel met een positieve noot naar de toekomst toe. “Stilaan wordt het tijd om terug op de fiets te kruipen, maar ik moet mijn tijd nemen om te herstellen en dan zien we wel waar dit ons brengt.

Vorige week hintte de koersdirecteur van de Vuelta nog op een deelname van drievoudig winnaar Roglic, maar in de Inside-podcast van de ploeg zelf bleef Ralph Denk (CEO van Red Bull-BORA-hansgrohe) vrij rustig onder de situatie. “Dan weet hij meer dan ik. Primoz traint enkel nog wat op de hometrainer, dus volgens mij is het nog niet duidelijk of hij deelneemt. Ik weet dat de directeur hem graag in zijn koers heeft, maar dat kan ik nog niet bevestigen”, klonk het gisteren bij de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.