Primoz Roglic had het zwaar tijdens slotdag Dauphiné: “Goed voor zelfvertrouwen, maar Tour is anders”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 15:12

Primoz Roglic had het zwaar tijdens slotdag Dauphiné: “Goed voor zelfvertrouwen, maar Tour is anders”

Primoz Roglic kende vandaag een lastige dag, maar is blij om het “crazy” Critérium du Dauphiné te winnen. “Het geeft zeker een boost voor de Tour de France, maar het eerst tijd om te genieten van deze overwinning”, gaf de Sloveen aan in het flashinterview na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Roglic ontsnapte in de laatste rit van de voorbereidingskoers richting de Tour en leek het erg lastig te hebben. “Ik had het absoluut lastig vandaag. Maar hetzelfde geldt voor de afgelopen dagen. Het was een zware editie met alle beklimmingen en valpartijen deze week.” De olympisch kampioen tijdrijden spreekt over een “crazy Dauphiné”.

Onderweg kreeg Roglic alle tijdsverschillen van zijn ploegleiding door. “Ik was op de hoogte van de verschillen en zag ze ook bijna de gehele klim vooruit rijden. Dus het was zeer nauw, maar uiteindelijk in mijn voordeel, perfect dus!” De klimmer had geen overwinning meer verwacht in het eindklassement door alles wat er gebeurd is.

De kopman van BORA-hansgrohe benadrukt een aantal keer dat de overwinning goed is voor het team. “Dit was zeker iets dat we nodig hadden.” Op de vraag of de eindzege in deze rittenkoers goed is voor het zelfvertrouwen in aanloop naar de Tour, is Roglic kort van stof: “Zeker, zeker”. Al voegt de Sloveen eraan toe dat het winnen van het Critérium du Dauphiné één ding is en de Tour de France iets anders. “Voor nu is het tijd om te genieten van de eindzege. Want je wint niet elke dag een race als de Dauphiné”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.