Primoz Roglic had moeilijk moment op de Galibier, maar: “Word langzaam een beetje beter”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 19:51

Primoz Roglic had moeilijk moment op de Galibier, maar: “Word langzaam een beetje beter”

Primož Roglič had het niet gemakkelijk in de eerste bergrit van de Tour de France. De Sloveen moest in de slotkilometer van de Col du Galibier even passen, maar finishte uiteindelijk nog wel als vierde in Valloire. Met die uitslag was de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe tevreden, vertelde hij na afloop aan RTV Slovenija.

“Ik was een beetje in gevecht met mezelf”, doelt Roglič op de laatste kilometers van de Col du Galibier. “Uiteindelijk was het genoeg. Ik ben tevreden met vandaag.”

Roglič haakte net voor de top van de Galibier af. Zijn landgenoot Tadej Pogačar zou hij niet meer terugzien, maar hij kon wel weer aansluiten bij Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel. Ook Carlos Rodríguez en Juan Ayuso zaten nog in een groepje dat op iets meer dan een halve minuut van winnaar Pogačar finishte. “Het ging bergop heel snel. Het tempo lag hoor door Tadej, dat was duidelijk het beste voor hem. Chapeau. Zelf word ik ook langzaam een beetje beter. Ik ben er nog.”

Na vier dagen koers staat Roglič vijfde in het algemeen klassement. Zijn achterstand ten opzichte van geletruidrager Pogačar bedraagt een minuut en 14 seconden.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.