Primoz Roglic kijkt uit naar gevecht tussen de ‘Grote Vier’: “Dauphiné was een bevestiging”
foto: Redbull-BORA-hansgrohe
donderdag 27 juni 2024 om 15:04

Primoz Roglic kijkt uit naar gevecht tussen de ‘Grote Vier’: “Dauphiné was een bevestiging”

Primož Roglič keert na een jaar afwezigheid terug in de Ronde van Frankrijk. De Sloveen won onlangs het Critérium du Dauphiné, maar het had in de slotrit wel bijzonder lastig. Toch hield hij een positief gevoel over aan de Franse rittenkoers. Dat vertelde Roglič in gesprek met Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ja, er waren aanpassingsproblemen”, aldus Roglič, die deze winter de overstap maakte van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe (vanaf de Tour Redbull-BORA-hansgrohe). “Logisch. We rijden nog geen vijf jaar met elkaar, hè. Ik heb nog maar twee wedstrijden met deze jongens gereden. We moeten elkaar nog altijd leren kennen, dat is een proces dat tijd nodig heeft.”

“Maar hé, we hebben wel de Dauphiné gewonnen. Ik startte helemaal niet met de ambitie om te winnen, maar de kans deed zich voor en we hebben ze gegrepen. Dat was een bonus. De Dauphiné, waar we met bijna hetzelfde team als in de Tour reden, was voor mij de bevestiging dat we goed gewerkt hebben.”

Grote Vier
Roglič verwacht dat ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel – beiden hard gevallen in de Ronde van het Baskenland – klaar zullen zijn voor de Tour. Over Tadej Pogačar bestaan helemaal geen twijfels, waardoor de wielerliefhebber zich op mag maken voor een strijd tussen de ‘Grote Vier’. “Heerlijk toch”, zei de Sloveen grijnzend. “Dit is wat de mensen willen zien. Ik weet nu al dat wij elkaar naar een hoger niveau zullen pushen. Ik wil er nog niet aan denken, maar het zal crazy worden, van de neutralisatie van de eerste etappe tot de finish in Nice.”

In zijn carrière won Roglič tal van grote wedstrijden, waaronder de Giro d’Italia en (driemaal) de Vuelta a España. De Tour de France ontbreekt echter nog op zijn palmares. “Ik ga me niet laten beïnvloeden door het feit dat ik de Tour nog niet gewonnen heb. De Tour winnen zou ook mijn leven niet veranderen. Ik zou dezelfde blijven, mijn familie zou ook dezelfde blijven. De aarde zou blijven draaien en volgend jaar zou er opnieuw een Tour de France zijn. Dus neen, ik lig echt niet wakker van een eventuele zege in de Tour.”

“Uiteraard ga ik wel proberen om te winnen, anders zou ik niet van ploeg veranderd zijn. Ik wil na mijn carrière nergens spijt van hebben. Maar het is niet zo dat de Tour mijn leven bepaalt. Ik probeer gewoon te genieten van het feit dat ik deel mag uitmaken van het peloton in een opwindende periode voor het wielrennen. En ja, ik geef er veel voor op. Het is al bijna twee maanden geleden dat ik nog eens in mijn eigen bed heb geslapen. Het is our way of living.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.