Primoz Roglic komt ten val in Critérium du Dauphiné, maar kan weg vervolgen
De ietwat gehavende Roglic, na zijn val - foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 13:41

Primoz Roglic komt ten val in Critérium du Dauphiné, maar kan weg vervolgen

Primoz Roglic is ten val gekomen tijdens de derde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Sloveen kon zijn weg snel weer vervolgens en is inmiddels weer aangesloten bij het peloton. Het is nog onduidelijk wat de schade is bij de kopman van BORA-hansgrohe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Roglic ging in de derde etappe onderuit na 41 kilometer koers. De renners waren toen nog geen uur onderweg. Enkele ploeggenoten wachtten hem op en brachten hem terug naar het peloton.

Voor Roglic is het Critérium du Dauphiné zijn eerste wedstrijd in twee maanden. De laatste koers die hij reed, was de Ronde van het Baskenland. De 34-jarige renner stond in die rittenkoers aan de leiding, maar moest in de vierde etappe opgeven na een zware valpartij waarbij onder meer ook Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard betrokken waren. Hoewel Roglic bij deze val niets brak, was hij wel zwaar gehavend.

Roglic werd opgewacht door zijn ploeggenoten – foto: Cor Vos

Goede benen 
Vanochtend stond Roglic nog met een tevreden gevoel de pers te woord. Hoewel hij gisteren de tweede etappe niet had weten te winnen, bewees hij met een tweede plaats wel over goede benen te beschikken. “De finish was een beetje tricky, maar ik haal het positieve eruit. Ik had de benen, en de jongens lieten een hoog niveau en echte toewijding zien. Ik ben heel blij”, zei hij voor de camera van Cycling Pro Net.

“Of het vandaag ook zo zal gaan? We moeten zien. Wij gingen gisteren vol, vandaag zal het misschien meer aan de anderen zijn. Maar we zullen zien hoe de koers zich ontvouwt vanuit het vertrek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.