Primoz Roglic lacht ondanks teleurstellend WK tijdrijden: “Pff, dit was echt zwaar”
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2024 om 17:56

Primoz Roglic lacht ondanks teleurstellend WK tijdrijden: “Pff, dit was echt zwaar”

Primož Roglič ging als een van de schaduwfavorieten van start op het WK tijdrijden in Zürich, maar stelde teleur en eindigde op een twaalfde plaats. De Sloveen verloor uiteindelijk meer dan twee minuten op wereldkampioen Remco Evenepoel. “Het was echt zwaar”, zei Roglič puffend, steunend lachend na afloop bij Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Alles was zwaar, het was echt pijnlijk”, vertelde de Vuelta a España-winnaar die normaal gesproken uitkomt voor Red Bull-BORA-hansgrohe. “Ik voelde dat ik nog aan het terugkomen ben van de Vuelta die achter mij ligt. Het was echt lastig om hier power te leveren. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat ik bezig blijf richting het einde van het seizoen.”

Op geheel eigen wijze kon Roglič zo toch een positieve draai geven aan zijn deelname aan het WK tijdrijden. “Het is voor mij al een mooi seizoen, maar het is lastig om het dan door te trekken met wat wedstrijden”, vertelde hij met een glimlach. “Het is beter dat ik het ritme behoud en me meng tussen de beste renners, huh? Dat helpt wel mee.”

Volgende week is Roglič ook nog een van de renners die namens Slovenië meedoet aan de wegwedstrijd van het WK, als alle ogen binnen die ploeg natuurlijk op Tadej Pogačar gefocust zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.