Primoz Roglic na 1-2-3’tje van Jumbo-Visma: “We hebben van alle concurrenten geprofiteerd”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 september 2023 om 19:38

Primoz Roglic na 1-2-3’tje van Jumbo-Visma: “We hebben van alle concurrenten geprofiteerd”

Primoz Roglic heeft samen met zijn ploeggenoten Sepp Kuss en Jonas Vingegaard het tactisch spel goed gespeeld in de dertiende etappe van de Vuelta a España. De Sloveen werd zelf derde en steeg naar de tweede plek in het klassement, achter Kuss en voor Vingegaard, die de etappe solo won na een demarrage op de Col du Tourmalet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vingegaard reed op de flanken van de Pyreneeëncol weg van de groep der favorieten, waar Roglic en Kuss vervolgens rustig in het wiel van hun concurrenten konden blijven zitten. “We waren vandaag op de afspraak en worden eerste, tweede en derde. Wat wil je nog meer? We hebben van alle concurrenten kunnen profiteren en hebben nu gewonnen”, zei hij tegen het Sloveense Val 202.

“Dat kon omdat we steeds een numeriek overwicht hadden”, ging hij verder. “Het heeft vandaag geweldig uitgepakt.” Roglic heeft nu een achterstand van 1’37” op Kuss en een voorsprong van zeven seconden op Vingegaard, die derde staat. Morgen staat er weer een loodzware bergetappe op het programma in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.