Primoz Roglic na duur tijdverlies op Pogacar, Vingegaard en Evenepoel: “Zat niet waar ik moest zitten”
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 08:28

Primoz Roglic na duur tijdverlies op Pogacar, Vingegaard en Evenepoel: “Zat niet waar ik moest zitten”

In de tweede etappe van de Tour de France naar Bologna kwam een elitegroepje met vier klassementsrenners over de finish, maar kandidaat-eindwinnaar Primož Roglič was er daar niet een van. Hij had duidelijk de slag gemist op de San Luca en verloor uiteindelijk 21 seconden op zijn concurrenten. “Het was zwaar, ik had niet de benen waarop ik gehoopt had”, vertelde hij na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe speelde geen rol op de laatste beklimming van de San Luca. Hij zat al op een gaatje toen Tadej Pogačar op de top van de steile klim versnelde. “Ik zat niet waar ik moest zitten en moest van veel te ver komen. Ik kon niets doen”, was de duidelijke conclusie van de Sloveen na afloop tegen de toegestroomde pers. Roglič sloot wel optimistisch af: “Gelukkig zijn er nog 19 ritten te gaan.”

In het algemeen klassement is Roglič na twee etappes terug te vinden op de negentiende plaats, 21 seconden achter gele trui Tadej Pogačar. Volgens ploegleider Rolf Aldag van Red Bull-BORA-hansgrohe niet iets voor Roglič om zich zorgen om te maken. “De ploeg deed geweldig werk en Primož heeft gedaan wat hij kon. Daar kunnen we niet boos om worden”, stelt hij in gesprek met Rouleur.

‘Geen rampdag’
“Het is duidelijk dat de situatie heel anders is als je acht jaar voor een ploeg rijdt, en als je een half jaar voor een ploeg rijdt”, vergelijkt Aldag de situatie van Roglič bij zijn nieuwe team met de situatie de laatste jaren bij Jumbo-Visma. “We moeten een deel van die geschiedenis compenseren met extra inzet, en ik heb het gevoel dat het team dat vandaag heeft gedaan en zal blijven doen.”

Ploegmaat Jai Hindley kon in de afdaling en de vlakke finale richting Bologna nog veel werk opknappen voor Roglič. “Als ik de benen had gehad, had ik er nog bij kunnen zitten, maar ik zat echt op de limiet”, vertelde de Australiër. “Na de top kon ik naar voren komen en op kop rijden met Aleksandr Vlasov, waardoor we de schade konden beperken. Dat was goed teamwork, we hebben alles gegeven. […] Het was geen rampdag, want er komen nog veel dagen aan.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vierde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.