Primoz Roglic neemt voorschot op eindzege Vuelta: “Verre van beslist, want de koninginnenrit komt nog”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 6 september 2024 om 18:06

Primoz Roglic neemt voorschot op eindzege Vuelta: “Verre van beslist, want de koninginnenrit komt nog”

Primož Roglič heeft met een machtige uithaal op de Alto de Moncalvillo de macht gegrepen in de Vuelta a España. Met nog twee dagen te gaan heeft de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe een voorsprong van bijna twee minuten op oud-leider Ben O’Connor, waardoor hij de eindzege kan ruiken. Al wil Roglič daar zelf nog niet aan denken. “Het is echt nog niet beslist”, zegt hij direct na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had mooie herinneringen aan deze slotklim en het heeft mij niet teleurgesteld. Dit is prachtig”, aldus Roglič, die in 2020 ook al een etappe won op de Moncalvillo. Op die slotklim wist zijn ploeg Roglič goed te lanceren, waardoor hij al op zes kilometer van de meet de concurrentie loste. “Dat was niet echt het plan, want ik hoefde de rit niet te winnen.”

“Maar ik sommige jongens binnen de ploeg besloten anders. Ik zal niet zeggen wie dat waren”, zei de Sloveen met een glimlach. “Ze wilden niet luisteren, want anders hadden ze niets te doen. Daarom is de call gemaakt, zodat iedereen met dezelfde gedachte koerst. Toen is besloten dat we ervoor zouden gaan.”

De rode trui gaat nu van O’Connor naar Roglič, die een voorsprong van bijna twee minuten heeft op de Australiër. Is de Vuelta daarmee beslist? “Echt niet hoor! Elke keer zeggen we al dat de koninginnenrit nog komt, dat is de laatste bergrit van morgen. A big one, die is heel erg zwaar. En we gaan ook geen rondjes rijden in Madrid op de slotdag, dat is beslissende tijdrit. Het is dus verre van beslist.”

Wel durft Roglič te zeggen dat hij erg blij is met zijn voorsprong op de concurrentie. “Zeker wel, het is beter dan vijf minuten achterstand”, lacht hij. “Maar ik ben vooral blij met de manier hoe ik functioneer en hoe de ploeg rijdt.”

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.