Primoz Roglic regelt sprint na loodzware bergrit: “Leek gemakkelijker dan het was”
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2024 om 15:22

Primoz Roglic regelt sprint na loodzware bergrit: “Leek gemakkelijker dan het was”

Primoz Roglic won zaterdag voor de tweede dag op rij in het Critérium du Dauphiné. Op de loeisteile slotklim naar Samoëns 1600 was hij de andere favorieten te snel af in een sprint. “Het leek waarschijnlijker gemakkelijker dan het was”, zei de Sloveen na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een zware dag”, aldus Roglic. “Maar de jongens deden geweldig werk. Ze hadden alles onder controle van de start tot de finish. Ik ben blij dat ik de benen had om het af te maken. Waarom er niet voor gaan? De kans lag er en de jongens deden geweldig werk. We voelen het wel na de val en deze zware dagen in de benen. Daar ga je je niet beter van voelen, maar dankzij hun toewijding konden we vandaag weer zegevieren.”

Niet alleen de vele beklimmingen, maar ook het weer maakte van de zevende etappe een slijtageslag. Het regende namelijk flink gedurende de rit. “Het was niet gemakkelijk om steeds regenjackjes aan en uit te doen met één arm, en al die shit”, aldus Roglic, die na zijn val in rit vijf nog wel wat last van zijn schouder heeft. “Na de eerste beklimming bevroor ik. Ik wacht nog steeds op de zomer”, lachte hij.

De tweede opeenvolgende ritzege zal Roglic veel vertrouwen geven richting de Tour. Toch? “First things first. Laten we eerst morgen proberen om morgen op twee wielen te finishen. We doen ons best en zien wat er van gaat komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.