Primoz Roglic trots na WK-zege Tadej Pogacar: “Historisch moment”
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2024 om 18:50

Primoz Roglic trots na WK-zege Tadej Pogacar: “Historisch moment”

Tadej Pogacar kroonde zich vandaag als eerste Sloveen ooit tot wereldkampioen wielrennen bij de elite mannen. Een bijzondere dag voor hemzelf, maar ook voor zijn ploeggenoten bij de nationale selectie. Zo was Primoz Roglic zeer blij met de zege van zijn landgenoot.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is geweldig”, zei Roglic na afloop tegen Eurosport. “Ik ben heel trots om onderdeel van dit historische moment te zijn.”

Roglic, die zelf als 64ste over de streep kwam, was de laatste Sloveen die bij Pogacar zat. De renner van Red Bull-BORA-hansgrohe bepaalde het tempo, toen Pogacar op goed honderd kilometer van de streep al ten aanval trok. “Ik denk dat hij zijn instinct volgde”, keek Roglic terug op dat moment. “Dat brengt hem veel zeges. Het was geweldig.”

Roglic vond het ‘een genoegen’ om samen met Pogacar te koersen. “Normaal rijden we tegen elkaar, nu rijden we samen. Het is heel mooi om onderdeel te zijn van deze zege.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.