Primoz Roglic zet streep onder seizoen en past voor Ronde van Lombardije
Roglic in gesprek met Pogacar voor de Giro dell'Emilia - foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 14:20

Primoz Roglic zet streep onder seizoen en past voor Ronde van Lombardije

Primož Roglič komt dit seizoen niet meer in actie. Hij zal dus ook geen gooi doen naar de zege in de Ronde van Lombardije 2024, waar hij komend weekend wel tot de topfavorieten werd gerekend. De bijna 35-jarige Sloveen gaat zich opladen voor het nieuwe seizoen, meldt zijn ploeg Red Bull-BORA-hansgrohe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Een lang seizoen komt ten einde”, schrijven de Duitsers. “Primož en de performance staf hebben besloten om een streep onder een geweldig jaar te starten. Hij zal per direct zijn off-season aanvatten. Voeg je bij ons en wens hem een goed herstel en een wonderlijk off-season, die heb je verdiend Primož!”. Wie hem in de selectie voor de koers van de vallende bladeren vervangt, is nog niet duidelijk. Op de voorlopige startlijst blijven vooralsnog Roger Adrìa, Jai Hindley, Bob Jungels, Florian Lipowitz, Daniel Felipe Martínez en Aleksandr Vlasov over.

Dat Roglič zijn seizoen beëindigt is niet per se een verrassing. Na de door hem gewonnen Vuelta a España – waarmee hij mede-recordhouder werd – was zijn rol op het WK tijdrijden en het WK op de weg ook al snel uitgespeeld. Afgelopen week startte hij wel in de Giro dell’Emilia en de Coppa Bernocchi, maar in beide wedstrijden haalde de Sloveen de finish niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.