Programma EK veldrijden volledig omgegooid door noodweer, zaterdag geen wedstrijden
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 3 november 2023 om 18:40

Programma EK veldrijden volledig omgegooid door noodweer, zaterdag geen wedstrijden

Update Het programma van het EK veldrijden is volledig omgegooid door het noodweer. Zo zullen er geen wedstrijden georganiseerd worden op zaterdag en worden die allemaal verplaatst naar zondag. Dat heeft de organisatie laten weten in eens persbericht.

Concreet gaat het om de wedstrijd van de junioren vrouwen, beloften mannen en elite vrouwen. Deze crossen stonden allemaal zaterdag op de agenda in Pontchâteau. De beslissing is gemaakt vanuit de lokale autoriteit, het Prefet de la Loire-Atlantique. Zij hebben besloten dat er zaterdag geen evenementen mogen georganiseerd worden.

Eerder was er al bezorgdheid rond het EK. Door de intense storm in West-Europa werd er ook gevreesd voor het doorgaan van het kampioenschap. “Op dit moment gaat alles door zoals gepland, maar dat kan snel veranderen. (…) We zijn toch wel een beetje ongerust”, vertelde organisator Bernard Clouet donderdag nog aan Het Laatste Nieuws.

Even later kwam het geruststellende nieuws dat het EK gewoon kon doorgaan, maar een nieuwe storm heeft dan toch roet in het eten gegooid. Voorzitter Hervé Faucheux had wel aangegeven ‘op alles voorbereid te zijn’. “We houden een B- en zelfs een C-plan achter de hand, voor mocht het nodig blijken.” Hoe het programma er zondag zal uitzien, is nog niet bekend.

Update om 18.40 uur: Programma bekend
De organisatie heeft het programma voor zondag bekendgemaakt. Dat zal er zo uitzien:
09.00 uur: junioren vrouwen
10.00 uur: junioren mannen
11.00 uur: beloften vrouwen
12.50 uur: beloften mannen
14.00 uur: elite vrouwen
15.10 uur: elite mannen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.