Puck Pieterse derde in Wereldbeker mountainbike Crans-Montana, winst voor Lecomte
foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool
zondag 23 juni 2024 om 13:43

Puck Pieterse derde in Wereldbeker mountainbike Crans-Montana, winst voor Lecomte

Puck Pieterse is er – na haar zege in de Shorttrack-race – niet in geslaagd om ook de Cross-country wedstrijd te winnen in Crans-Montana. De 22-jarige Nederlandse moest duidelijk haar meerdere erkennen in winnares Loana Lecomte en Alessandra Keller.

Afgelopen zaterdag streden de beste mountainbikers in de Shorttrack-wedstrijden al op het scherpst van de snede in het wonderschone Crans-Montana. Bij de mannen ging de zege na een indrukwekkende inhaalrace naar Tom Pidcock, bij de vrouwen rekende Puck Pieterse af met onder meer Alessandra Keller, Loana Lecomte, Gwendalyn Gibson en Anne Tauber. Deze rensters mochten vandaag ook weer de degens kruisen, maar dan in de Cross Country-wedstrijd.

Vliegende start voor Lecomte, Pieterse moet achtervolgen
De grote concurrente van Pieterse, Pauline Ferrand-Prévot, was er vandaag niet bij. De regerend wereldkampioene besloot de manche in Crans-Montana over te slaan in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. Die andere Franse mountainbiketopper, Loana Lecomte, stond wel gewoon aan het vertrek en kwam ook bijzonder goed uit de startblokken. De 24-jarige renster zette de concurrentie zo al gelijk onder druk.

Lecomte reed binnen een mum van tijd een vijftiental seconden weg van haar naaste belagers. Pieterse rook het gevaar en besloot de jacht te openen op de koploopster. Ze maakte echter de nodige schoonheidsfoutjes en slaagde er zo niet in om de oversteek te maken. Sterker, ze werd op een gegeven moment ingerekend én achtergelaten door Alessandra Keller. De Zwitserse wist wel richting het achterwiel van Lecomte te rijden.

Lecomte is duidelijk de sterkste 
Dit was echter van korte duur. Lecomte had duidelijk nog iets over en reed al snel weer weg bij Keller, die even gas moest terugnemen. De Française sloeg al snel een flinke bres en wist haar voorsprong in de tweede helft van de race alsmaar verder uit te breiden. Lecomte kwam in de slotronde niet meer in de problemen en had alle tijd om te zegevieren. Keller eindigde uiteindelijk op driekwart minuut als tweede. En Pieterse? Die werd nog wel derde, maar wel op anderhalve minuut van de winnares.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.