Zeger Schaeken
zaterdag 30 maart 2024 om 08:30

Puck Pieterse en Shirin van Anrooij strijdvaardig voor de Ronde: “Niet bang zijn om zelf aan te vallen”

Video Puck Pieterse en Shirin van Anrooij horen zondag bij de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. De twee jonge Nederlandse vrouwen hebben zich de afgelopen voorjaarskoersen quasi elke keer getoond en zijn dus zeker niet kansloos. “We kunnen de rensters van SD Worx-Protime in een minder gunstige situatie krijgen”, vertelde Van Anrooij voor de camera van WielerFlits.

We spraken de twee rensters na Gent-Wevelgem, waar Lorena Wiebes net sneller was dan Elisa Balsamo. Pieterse en Van Anrooij koersten zelf aandachtig en zaten mee in de groep met favorieten, maar werden uiteindelijk weer ingerekend door het peloton. “Ik ben blij met hoe mijn benen waren”, aldus Pieterse. “Het is tot nu toe een succesvolle wegcampagne geweest. Het is heel leuk om bij alle koersen te zijn en dit mee te maken als een soort intermezzo.”

Ook bij Van Anrooij verloopt het vlot: “Het is een heel goed voorjaar, ook voor ons als team. Iedere wedstrijd zit er iemand van de ploeg mee, of zelfs meerdere rensters. We maken ook elke keer koers, dat is fijn. Zelf heb ik ook helemaal geen last meer van mijn blessures die ik in de winter had. Ik merkte meteen in de Omloop Het Nieuwsblad dat het goed zat en dat heb ik kunnen doortrekken.”

Zondag volgt er een van de hoogtepunten van hun wegseizoen, de Ronde van Vlaanderen. Voor Van Anrooij is het haar tweede deelname. Vorig jaar werd ze achtste. “Ik vind het een heel mooie koers, vooral na vorig jaar. Ik hoop dat ik een heel goede dag ga hebben en dat we er iets moois van kunnen maken met de ploeg. Het zal vooral zaak zijn altijd goed gepositioneerd te zijn en niet achter de feiten aan te lopen.”

Pieterse en Van Anrooij in Gent-Wevelgem – foto: Cor Vos

Strijd tegen SD Worx-Protime: “Niet bang zijn om zelf aan te vallen”
“Voor mij is de Ronde mijn laatste koers van mijn wegcampagne”, legde Pieterse uit. “Daarna richt ik me weer op het mountainbiken. Ik zal zondag vooral aandachtig moeten zijn en zelf zoveel mogelijk moeten meeschuiven met demarrages. Maar aan de andere kant moet ik ook zelf niet bang zijn om in de aanval te gaan.”

Dat zal nodig zijn, want SD Worx-Protime zal zondag weer op volledige sterkte zijn. “Ik denk eigenlijk wel dat we ze in een minder gunstige situatie kunnen krijgen”, verraste Van Anrooij. “We zitten er ook vaak met veel bij (als er wordt aangevallen, red.) en ook Elisa (Balsamo, red.) klimt goed. We moeten daarop vertrouwen, maar ook anticiperen. We moeten niet gewoon wachten tot zij gaan aanvallen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.