Puck Pieterse ook eindwinnares in Wereldbeker Shorttrack
Foto: Cor Vos
zaterdag 7 oktober 2023 om 10:37

Puck Pieterse ook eindwinnares in Wereldbeker Shorttrack

Puck Pieterse heeft zich in de slotmanche in het Canadese Mont-Saint-Anne tot eindwinnares in de Wereldbeker Shorttrack gekroond. Vorige week eigende ze zich – één manche voor het einde – ook al de wereldbekerzege in de Cross Country op de mountainbike toe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pieterse had haar vizier al bij de start op de Zwitserse Alessandra Keller gericht. Zij vatte de slotmanche aan met 80 punten achterstand op de 21-jarige allrounder, maar moest onderweg al snel passen.

Ook voor Pieterse ging het naar het einde van de wedstrijd te snel. De Nederlandse kon niet aanpikken toen Rebecca Henderson, Loana Lecomte en de Oostenrijkse Laura Stigger nog een versnelling hoger schakelden. Stigger won de Shorttrack-wedstrijd in Mont-Saint-Anne, maar ook Pieterse mocht al juichend over de aankomst komen na een geruststellende vijfde plaats.

Bij de mannen had de Duitser Luca Schwarzbauer al een geruststellende voorsprong. Zelfs een zevende plaats kon hem niet meer van de eindzege in de Wereldbeker Shorttrack houden. Victor Koretzky ging met de dagzege aan de haal voor mede-Fransman Jordan Sarrou. Tom Pidcock bleef steken op plek vier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.