vrijdag 26 juli 2024 om 10:22

Puck Pieterse over olympisch mountainbikeparcours: “Gravel maakt het glad en gevaarlijk”

Video Puck Pieterse is in het cross country mountainbiken een van de grote kanshebbers op het olympisch goud in Parijs (op zondag 28 juli). Zelf blijft de 22-jarige rustig onder de grote druk, zo vertelt ze voor de camera van WielerFlits.

“Het is speciaal dat ik meteen favoriet ben”, zegt Pieterse. “Ik voel een beetje extra druk in dat opzicht misschien. Maar het is wel heel tof dat als je meedoet, dat ik meteen mee kan doen voor de medailles. Je moet het altijd een beetje laten gebeuren. Het is en blijft een enkele wedstrijd. Wat het mooi maakt ook, maar er kan ook veel mis gaan.”

Pieterse won in aanloop naar de Spelen viermaal een Wereldbeker. “Dat geeft zeker zelfvertrouwen. Het is wel iedere keer een momentopname natuurlijk, je weet nooit wat de rest getraind of gedaan heeft. Al gewonnen hebben is zeker een lekker gevoel als je zo’n wedstrijd ingaat als deze.”

Lastig parcours
Hoe kijkt de Nederlandse naar het parcours in Parijs? “Er zitten wat lastige punten in. De toplaag is gravel, wat het glad maakt in sommige bochten. Het is extra opletten in dat opzicht. Het is mooi als de koers op de klimmen bepaald kan worden. Maar ik denk zeker dat, als je hier het ritme er goed in hebt, dat je ook op de stukken tussendoor veel tijd kunt goedmaken.”

“Ik vind het heel leuk om hier te zijn. Op het Super-WK in Glasgow zaten we alleen met de mountainbikers, nu zaten we in het hotel ook met de andere wielersporters. We zitten iets meer afgezonderd ten opzichte van de andere olympische atleten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.