Puck Pieterse strandt op tweede plaats in Wereldbeker Shorttrack Snowshoe
Foto: Cor Vos
zaterdag 30 september 2023 om 10:24

Puck Pieterse strandt op tweede plaats in Wereldbeker Shorttrack Snowshoe

Puck Pieterse heeft de Wereldbekerwedstrijd Shorttrack in het Amerikaanse Snowshoe nét niet kunnen winnen. De Nederlandse alleskunner moest op de mountainbike haar meerdere erkennen in de Britse Evie Richards, die solo over de aankomst kwam.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de vorige Wereldbeker Shorttrack in Les Gets bleef Pieterse haar Britse concurrente nog nipt voor. Maar de Nederlandse van Alpecin-Deceuninck doet met haar tweede plaats wel een zeer goede zaak in het Wereldbekerklassement. Daarin telde ze amper dertig punten voorsprong op de Zwitserse Alessandra Keller, die in Snowshoe pas vierde werd. Met één manche te gaan ziet het er nu zeer goed uit voor Pieterse om ook de eindwinst binnen te halen.

Bij de mannen ging de winst in de Shorttrack naar de Fransman Victor Koretzky. Die ging zijn landgenoot Jordan Sarrou vooraf in Snowshoe. De Duitser Luca Schwarzbauer ging aan de haal met de bronzen plak, maar ligt wel in polepositie om de eindzege in de Wereldbeker Shorttrack naar zich toe te trekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.