Quintana kopman in Vuelta al País Vasco
vrijdag 3 april 2015 om 11:29

Quintana kopman in Vuelta al País Vasco

Nairo Quintana wordt de kopman van Movistar in de Vuelta al País Vasco. De winnaar van de Tirreno-Adriatico krijgt onder andere vijf Baskische renners met zich mee. Quintana was in de voorbije weken meermaals te zien in België, waar hij ter voorbereiding op de Tour de kasseien proefde.

Quintana zal in het Baskenland verder gaan met de voorbereidingen op de Tour de France, maar verschijnt op zaterdag eerst nog aan de start van de GP Miguel Indurain, net als ploegmaat Alejandro Valverde. De Ronde van het Baskenland start op maandag.

Selectie Movistar voor Vuelta al País Vasco (6-11 april):
flag-es Igor Antón
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-es José Herrada
flag-es Beñat Intxausti
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-co Nairo Quintana
flag-it Giovanni Visconti

RIDE Magazine
8 Reacties
03-04-2015 12:20
Dat wordt een Quintana-Purito duel, in een geweldige ronde met een schitterend parcours. Ik kijk er nu al naar uit!

Maar Quintana zal de ronde wel winnen, btw ;)
03-04-2015 14:33
@purito
Denk dat Quintana niet veel moeite met hem zou hebben. Purito is op zijn retour
03-04-2015 15:05
Jammer te weinig toppers in deze ronde. Quintana zal er ver bovenuit steken.
03-04-2015 16:03
Is Rodriguez dan weer volledig fit? Met Froome hebben we het vorige week in Spanje ook gezien dat hij het moeilijk had om zijn niveau te halen na ziekte. Zou mij niets verbazen als Katusha de kaart Moreno uitspeelt in deze ronde.
03-04-2015 16:06
Baskenland één van de mooiere kleine rondes vanwege de megagroene omgeving, ga zeker wat etappes uitkiezen. Quintana gaat deze spelenderwijs aan zijn palmeras toevoegen.
03-04-2015 16:43
@Dalendklimmen
Wacht maar, die man heeft nog geen tekenen van 'op zijn retour' zijn getoond. Maar ik ga weer niet al die argumenten aanhalen. Dat heb ik al zo vaak gedaan.

@Hades
Hij was al weer fit twee dagen na het begin van Catalonië. Kortom, hij heeft bijna twee weken weer volledig kunnen trainen. Dat is wel wat anders dan Froome, die veel langer uit de roulatie was.

En als ze een andere kaart trekken, zal dat wel Spilak worden. Moreno is het hele jaar al niet op niveau, die lijkt me (in tegenstelling tot Purito) wel op zijn retour.

@aedk
Parcours al goed bekeken? Dit is nu ook weer geen ideaal parcours voor Quintana. Hij zal wel winnen, maar hij zal serieuze concurrentie krijgen van onder meer Purito. Als die laatste in topvorm is, acht ik de kans zelfs aanwezig dat hij Quintana gewoon achter zich laat.
03-04-2015 17:52
Moreno begint wel een sneu verhaal te worden.
03-04-2015 20:30
Bij Katusha is Spilak waarschijnlijk de kopman. Dat is wel zo logisch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.