Rafal Majka gaat voor winst in Ronde van Polen
zondag 3 augustus 2014 om 09:40

Rafal Majka gaat voor winst in Ronde van Polen

Rafal Majka

foto: Sirotti

Rafal Majka staat met ambitie aan de start van de Ronde van Polen. Het verwachtingspatroon rond zijn persoon na de twee ritzeges in de Ronde van Frankrijk is hooggespannen en de 24-jarige Pool denkt een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om de eindzege. “Ik ben hier niet alleen om te koersen, maar om te winnen,” vertelt hij aan Cyclingnews.

Majka heeft er dit jaar al een Giro en een Tour opzitten. Van vermoeidheid is naar eigen zeggen echter nog geen sprake. “Ik voel me niet moe,” geeft hij aan. Na zijn succesvolle Tour volgde een drukke periode. “Het was lastig om te trainen voor de Ronde van Polen vanwege het aantal verzoeken vanuit de media. Maar de laatste dagen heb ik mijn energie gespaard. Ik heb maar twee criteriums in Nederland en België gereden en daarna ben ik naar Warschau gegaan voor de persconferentie.”

Het verhaal dat zijn sponsor Oleg Tinkov hem een Aston Martin zou schenken na een ritzege in de Tour, blijkt niet op waarheid berust. “Om eerlijk te zijn was dat een grap. Een ploeggenoot vertelde het op een dag in de teambus en zo is het gerucht gestart,” legt hij uit.

De Ronde van Polen start vandaag met een vlakke etappe. Donderdag staat de koninginnenrit op het programma.

Lees ook:
flag-pl Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2014

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.