Rasmussen: “Dekker had in 2013 niets relevants te melden”
Rasmussen in het geel, achter Dekker en Boogerd - foto: Sirotti
zondag 20 november 2016 om 09:13

Rasmussen: “Dekker had in 2013 niets relevants te melden”

Michael Rasmussen heeft op Twitter kritiek geuit aan het adres van Thomas Dekker. Die laatste bracht deze week zijn boek Mijn Gevecht uit, met daarin een aantal onthullingen. De 42-jarige Deen kijkt met verbazing op, blijkt uit zijn tweets.

Rechtszaak tegen Rabobank
Rasmussen werd door Rabobank als drager van de gele trui en een bijna gegarandeerde eindwinnaar van de Tour de France uit diezelfde ronde gehaald. Nadien spande de klimmer een rechtszaak aan tegen Rabobank. “In 2013 heb ik Thomas Dekker gevraagd om te getuigen in mijn rechtszaak tegen Rabobank. Zijn antwoord was dat hij geen kennis van zaken had en niets relevants had te melden. Kennelijk is zijn geheugen drie jaar later een stuk levendiger en helderder!”

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
20 november 2016 21:52
@Koel Boogerd zou het regelen bij Roompot voor hem ja, maar belde hem op het laatste moment af omdat hij merkte dat de UCI bezig was om hem (Boogerd) een schorsing te bezorgen. Het aantrekken van T. Dekker vond hij een te groot risico. Dat staat in het boek. Zou fijn zijn, voor een inhoudelijke discussie, mocht een ieder die roept het boek hebben gelezen.
20 november 2016 22:01
@LinusG
Boogerd belde toch juist helemaal niet zelf? Staat althans in het boek.
21 november 2016 08:36
Boogerd belde inderdaad niet zelf.

In een gesprek na de werelduurrecord poging gaf Boogerd aan dat het aantrekken van Dekker geen zin had, omdat hem (Boogerd) toch een schorsing boven het hoofd hing.
21 november 2016 10:16
Dit is nu juist wel een goed boek. Sommige van jullie snappen niet dat de wielrenners degene zijn die de schade ondervinden van het hypocriete gedrag van de ploegleiding. Niet alleen qua potentiële overwinningen, maar ook qua carrière.
21 november 2016 10:32
@ lammestakker:
verklaar je nader.
21 november 2016 11:41
Als renner heb je de keus tussen wel of geen doping. Je ploegleiding gedoogd het, stimuleert het wellicht zelfs in sommige gevallen. Maar op het moment dat je betrapt wordt, word jij als renner er op aangesproken. Dan is het een einzelganger. Zit jij met een schorsing, word jij ontslagen, geen inkomen. Wil je dat risico niet nemen en neem je geen doping weet je dat je nooit hele grote prijzen zal gaan winnen. Oftewel jij bent ten allen tijde een potentiele verliezer. Behalve als je het heel goed doet, maar dat is heel duur en waarschijnlijk alleen voor een select gezelschap weggelegd. Een select gezelschap met de juiste connecties. Oftewel waarschijnlijk geïnitieerd door enkele zeer gehaaide ploegleiders van enkele hele grote ploegen.
21 november 2016 12:16
heb je het boek wel gelezen? Dekker legt de schuld toch echt bij zichzelf.
21 november 2016 13:58
@ Lammestakker
Dat is toch in ieders leven en ieder beroep zo? Wanneer valsspelen je een groot voordeel geeft en de kans om betrapt te worden is klein, dan zie je na een tijdje dat het percentage valsspelers onder de succesvollen ongekend hoog is, wat de eerlijk spelende medemens aanzet om hetzelfde te doen (mits die ook succes nastreeft). Het is een normaal mechanisme in de maatschappij.
21 november 2016 14:16
ik heb het boek inmiddels uit. ik mag TD nog steeds niet, maar het lijkt toch wel allemaal oprecht te zijn. een echte aanrader vind ik het overigens niet, en ik ga ook niet meer van zulks lezen.
21 november 2016 14:21
@lammestakker
Het heeft naar mijn idee ook met het karakter van een renner te maken. Dekker is gewoon een heel ander type dan Gesink of Mollema, die ik zijn fouten toch niet zo snel zie maken. Dat maakt ze ook gelijk minder geschikt als gast voor allerlei talkshows, want ze zijn 'saai'.
21 november 2016 18:03
@tendam
Daar heb je een punt. Ik zag laatst Gesink en Kruijswijk bij Jeroen Pauw zitten, dat was wel heel erg slaapverwekkend. Maar eraan toegevoegd moet natuurlijk worden dat zulke presentatoren over het algemeen zich geen raad weten als ze een vraaggesprek willen voeren met sporters of kunstenaars.
22 november 2016 22:44
Met Gesink en Kruijswijk kan je als Pauw zijnde gewoon 111 x minder dan met Boogerd en/of Thomas Dekker, zelfs voor de echte fan zijn die eerste 2 nauwelijks te verteren als speecher, gelukkig voor hen zijn het dan ook wielrenners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.