Reacties Quintana en Contador na slotrit Catalonië
Quintana hield zijn voorsprong vast - foto: Sirotti (archief)
zondag 27 maart 2016 om 18:30

Reacties Quintana en Contador na slotrit Catalonië

Nairo Quintana en Alberto Contador zijn de nummers één en twee in het eindklassement van de Ronde van Catalonië geworden. De slotrit in Barcelona werd door de Spanjaard nog aangegrepen om de Colombiaan uit de trui te rijden, maar daarvoor was het parcours niet lastig genoeg. “Ik heb geleden, maar we zijn beloond”, aldus Quintana op de ploegsite.

Quintana: “Vorm is groeiende”
“Hier in Catalonië winnen, betekent dat mijn vorm nog steeds groeit. Ik word volwassener en groei naar het grote doel dat we hebben gesteld. Ik zal blijven koersen om in topvorm aan de start van de Tour de France te staan. Hierna sta ik aan de start in de Ronde van het Baskenland, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië”, aldus de Colombiaanse kopman van Movistar. Hij draagt zijn overwinning op aan Adriano Malori en Jonathan Castroviejo, de ploegmaats die ernstig geblesseerd zijn geraakt in het voorseizoen.

Contador: “Het was lastig om een gat te slaan”
De tweede plaats kent Contador maar al te goed, ook in Parijs-Nice werd hij tweede. Toen eindigde hij op vier tellen van Geraint Thomas. “Als ik terugkijk had ik op de klim naar Port Ainé een andere tactiek gehanteerd. Maar dat is gebeurd en vandaag was het lastig om een significant gat te slaan. Over het algemeen gezien ben ik tevreden met hoe ik mij nu voel”, reageert El Pistolero op de ploegwebsite.

RIDE Magazine
8 Reacties
27-03-2016 20:35
Nu al uitkijken naar de Tour! :)
27-03-2016 20:48
Vandaag was inderdaad geen parcours voor mannen als Contador en Froome en Purito om aan te vallen helaas.

Ben een fan van Contador, maar ben bang dat we toch stek rekening moeten gaan houden met Quintana als eindwinnaar. Lijkt me dat hij die laatste stap heeft gemaakt.
27-03-2016 22:34
Contador is de Sagan der rittenkoersen. Vaak bepalend in de wedstrijd en ijzersterk, maar steeds lijkt er een renner net sneller / sluwer.
27-03-2016 23:17
@Wim Kruithof
Contador heeft veruit de meeste grote rondes gewonnen de laatste 10 jaar. In dat opzicht is het niet helemaal terecht.
27-03-2016 23:54
@Wim. Ik zou liever en wellicht beter de naam Cancellara hier in kunnen vullen.
Hoewel dat ook niet helemaal opgaat na de Strade Bianche en volgende zondag ook nog de RVV ;)
28-03-2016 00:24
Contador blijft een renner naar mijn hart, geeft zich nooit zomaar gewonnen en zal er altijd voor blijven gaan als het even kan.
28-03-2016 13:49
Geweldige kerel, die Quintana. Ik duim voor hem in de Tour!
28-03-2016 22:36
De grootste ronderenner van de afgelopen 10 + jaar wordt gewoon wat ouder. De wil is er, de beslissende kracht ontbreekt alleen nu en dan. Niks raars aan, hoewel hij het zelf (en ik ook) vast graag anders zou zien. Kijken we naar Nairo, die is met zijn 'pas' 26 wel 8 jaar jonger dan Contador en bereikt nu zo'n beetje zijn piek. Alberto heeft nog uitschieters en is gemiddeld genomen denk ik nog steeds de beste van allemaal, - en zéker de slimste/verstandigste - maar 'gemiddeld de beste' wint niet meer vanzelfsprekend ronden. Die rijgt alleen nog ereplaatsen aan elkaar, zo blijkt. Dus is het hopen op een ouderwetse dikke uitschieter. Maar hoe ouder, hoe minder kans... Da's een natuurwet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.