Red Bull-BORA-hansgrohe beducht voor gravelrit: “Het wordt een loterij”
Voor Primoz Roglic, de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe, is het een zeer belangrijke dag - foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 12:12

Red Bull-BORA-hansgrohe beducht voor gravelrit: “Het wordt een loterij”

Voor de klassementsrenners belooft het een zeer stressvolle dag te worden in de Tour de France. Op de tweede zondag krijgen de renners in een rit van en naar Troyes veertien chemins blancs (witte wegen) voorgeschoteld. Binnen het kamp van Red Bull-BORA-hansgrohe laten ze niets aan het toeval over.

“We hebben drie keer verkend”, geeft sportief directeur en oud-renner Rolf Aldag aan in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik een eerste keer met de auto. Dan hebben we onze technische specialisten gestuurd, daarna zijn de renners gaan kijken. Primoz (Roglic, red.) is gaan verkennen na Luik-Bastenaken-Luik. We hebben verschillende banden en fietsafstellingen uitgeprobeerd.”

“Vrijdag hebben we nog een keer iemand over de stroken gestuurd. Want toen wij het parcours zagen, lag het elke keer nat en dat geeft toch andere omstandigheden”, schetst Aldag. “Bovendien heeft de ASO laten weten dat ze eind juni de stroken onder handen hebben genomen. Dat kan alles betekenen. Hebben ze gewoon wat putten gevuld met nieuwe gravel? Of zijn ze er met een machine over gegaan?”

“We hebben 51 sets met wielen klaarstaan”
“We zijn voorbereid: we hebben voor onze acht renners 51 sets met wielen klaarstaan. Maar het wordt nog altijd een loterij. De sleutel is geen pech hebben. Daarom ben ik geen grote fan van dit soort ritten. Het is zoals ze zeggen: je kunt er de Tour niet winnen, maar wel verliezen.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.