Red Bull-BORA-hansgrohe rondt komst Jan Tratnik af: “Ploeg helpen om grenzen te verleggen”
foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2024 om 15:22

Red Bull-BORA-hansgrohe rondt komst Jan Tratnik af: “Ploeg helpen om grenzen te verleggen”

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar het is nu ook een gegeven: Jan Tratnik rijdt komend seizoen in het tenue van Red Bull-BORA-hansgrohe. De 34-jarige Sloveen neemt na twee seizoenen afscheid van Visma | Lease a Bike en wordt in 2025 herenigd met zijn landgenoot Primoz Roglic.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De geruchten rondom de transfer van Tratnik naar Red Bull-BORA-hansgrohe waren de laatste maanden al luidruchtig, maar nu heeft de Duitse formatie de transfer ook met de buitenwereld gedeeld. “Ik ben misschien niet meer de jongste renner, maar ik ben erg blij dat ik mag aansluiten bij een dergelijk ambitieuze ploeg”, geeft een enthousiaste Tratnik aan op de website van zijn aanstaande werkgever.

“Ik heb nog veel persoonlijke doelen, maar ik wil tevens mijn ervaring delen met de jonge coureurs binnen de ploeg. Ik wil het team helpen om op alle vlakken de grenzen te verleggen.”

Teammanager Ralph Denk verwacht veel van de ervaren Sloveen. “Talent heeft ervaring nodig. Daarom was het voor ons belangrijk om een renner aan te trekken die al meerdere seizoenen deel uitmaakt van het peloton. Jan is een schoolvoorbeeld van een coureur die altijd denkt in het belang van de ploeg, maar ook de motivatie en kwaliteiten heeft om zelf resultaten te rijden.”

Jan Tratnik won in het voorjaar nog Omloop Het Nieuwsblad – foto: Cor Vos

Tratnik was bij zijn vorige ploegen CCC Sprandi Polkowice, Bahrain Victorious en Visma | Lease a Bike zeer belangrijk in dienst van zijn kopmannen, maar de allrounder wist zelf ook de nodige resultaten te boeken. Zo was hij dit jaar nog de sterkste in de Vlaamse openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Op zijn erelijst prijken ook ritoverwinningen in de Giro d’Italia en de Ronde van Romandië.

Tratnik is alweer de achtste aanwinst van Red Bull-BORA-hansgrohe voor 2025. Eerder werden Finn Fisher-Black, Giulio Pellizzari, Laurence Pithie, Jan Tratnik, de broers Mick van Tim van Dijke en Oier Lazkano al aangetrokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.