Red Bull-BORA-hansgrohe rondt transfer van Oier Lazkano af: “Een grote stap voorwaarts”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 11 september 2024 om 13:14

Red Bull-BORA-hansgrohe rondt transfer van Oier Lazkano af: “Een grote stap voorwaarts”

Het zat er al maanden aan te komen, maar nu is de deal ook beklonken: Oier Lazkano zal de komende jaren uitkomen voor Red Bull-BORA-hansgrohe. De 24-jarige allrounder komt sinds 2022 uit voor Movistar, maar verlaat de Spaanse ploeg na drie seizoenen.

Lazkano kan niet wachten om het tenue van zijn aanstaande nieuwe werkgever aan te trekken. “Ik ben erg enthousiast dat ik vanaf volgend seizoen mag uitkomen voor Red Bull-BORA-hansgrohe”, laat de Spanjaard weten op de website van de Duitse formatie. “Ik geloof dat dit een grote stap voorwaarts is in mijn carrière. Ik ben het team erg dankbaar voor het vertrouwen. Ik zal nu gaan samenwerken met de grootste namen in de wielersport. Dat is een geweldige kans.”

Ook Ralph Denk, de grote baas van Red Bull-BORA-hansgrohe, is enthousiast. “Oier is nog jong, maar heeft met zijn brute kracht al naam gemaakt. Zijn manier van koersen valt op in het moderne wielrennen. Hij valt aan op instinct en trekt dan krachtig door. Hij doet soms denken aan een wielrenner uit het verleden en dat werkt inspirerend. We kunnen zijn kracht goed gebruiken in de voorjaarsklassiekers en met Oier hebben we nu nog meer opties voor de rittenkoersen.”

Lazkano won in het voorjaar nog de Clásica Jaén – foto: Cor Vos

Lazkano beleefde vorig jaar zijn doorbraak bij de profs: hij veroverde in 2023 een eerste Spaanse wegtitel, won een rit én het eindklassement in de Boucles de la Mayenne en werd tweede in Dwars door Vlaanderen. Dit jaar trekt hij de goede lijn door. In het voorjaar won hij namelijk de lastige gravelkoers Clásica Jaén en werd hij derde in Kuurne-Brussel-Kuurne. In het Critérium du Dauphiné (9e) verbaasde hij zichzelf dan weer als klassementsrenner.

Zevende aanwinst
Red Bull-BORA-hansgrohe, de nieuwe ploeg van Lazkano, was de voorbije weken en maanden al erg actief op de transfermarkt. Lazkano is namelijk alweer de zevende aanwinst voor 2025. Eerder werden Finn Fisher-Black, Giulio Pellizzari, Laurence Pithie, Jan Tratnik en de broers Mick van Tim van Dijke al aangetrokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.