Red Bull-BORA-hansgrohe zag ‘geweldige’ Remco Evenepoel: “Zijn progressie is indrukwekkend”
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 09:06

Red Bull-BORA-hansgrohe zag ‘geweldige’ Remco Evenepoel: “Zijn progressie is indrukwekkend”

Tadej Pogacar kwam dinsdag als grote winnaar uit de eerste bergetappe van de Tour de France, maar ook Remco Evenepoel maakte indruk in de Alpenrit naar Valloire. Dat zag ook Rolf Aldag, ploegleider bij Red Bull-BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hadden ook graag boniseconden gepakt met Primoz Roglic, maar Remco was heel sterk in die sprints”, vertelde Aldag na afloop aan Het Nieuwsblad. “Hij was geweldig en hoe hij zondag in Bologna het gat dichtte op Pogacar en Vingegaard mocht er ook wezen. Chapeau.”

“Zijn progressie is indrukwekkend, vind ik. In het Critérium du Dauphiné voelde het echt alsof we hem in de tang hadden, maar nu… De vraag is: kan hij op dit niveau blijven of zal hij na deze supersnelle supervorm een terugslag krijgen?”

Mikel Landa
De Duitse oud-prof was ook onder de indruk van Mikel Landa, de luitenant van Evenepoel in de bergen. Waar Aleksandr Vlasov al vrij snel moest afhaken namens de ploeg van Aldag, wist Landa de schifting van UAE Emirates op de Col du Galibier wel te overleven.

“We hoopten op het scenario van Soudal Quick-Step, met Remco die Landa nog bij zich had. Het is niet zo dat Mikel de race hard kon maken of nog veel kon betekenen, maar hij wás er wel. Had Remco een bidon of gelletje nodig, dan wás hij daar. Zeker omdat je met de auto’s niet overal bij kan, is dat een groot voordeel”, is Aldag van mening.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.