Red Bull-BORA-hansgrohe zag ‘situatie uit de hand lopen’: “Wat O’Connor deed, heb ik zelden gezien”
Foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2024 om 20:30

Red Bull-BORA-hansgrohe zag ‘situatie uit de hand lopen’: “Wat O’Connor deed, heb ik zelden gezien”

Red Bull-BORA-hansgrohe verloor de controle in de zesde Vueltarit. De ploeg van leider Primoz Roglic stuurde wel haar renner Florian Lipowitz mee in de ontsnapping van de dag om Ben O’Connor binnen de perken te houden, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland…

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Lipowitz zelf deed eerder al zijn verhaal bij Eurosport. “Ik had supergoede benen. Ik ben blij met mijn vorm, maar had vandaag voor meer kunnen gaan”, aldus de Duitser. “Maar helaas misten we de aanval van Ben. Daarna keek iedereen naar elkaar. Dat was niet perfect voor ons, maar er komen nog veel ritten aan.”

Red Bull-BORA-Hansgrohe ploegleider Patxi Vila kon zich achteraf ook geen tevreden man noemen. “Het liep niet zoals we wilden. De start was erg snel en de ontsnapping van de dag was erg sterk. Lipo zat er wel bij. We dachten dat hij geen probleem zou hebben om bij Ben te blijven en dat we nog een optie zouden hebben op het eindklassement. Wat O’Connor deed was ongelooflijk, dat heb ik zelden gezien. Op de laatste klim verloor hij gewoon geen tijd. Dat had ik nooit verwacht, het is echt een verrassing wat hij deed.”

De Bora-ploegleider had nochtans wel een plannetje klaar. “Het idee was dat Lipo’s aanwezigheid in de kopgroep de andere ploegen aan het werk zou zetten, omdat ze het niet leuk zouden vinden als we er nog een renner bij zouden krijgen in het klassement. Maar toen O’Connor zoveel sterker was dan ik dacht, liep het allemaal uit de hand”, zegt hij aan Cyclingnews.

De Spanjaard verwacht geen abrupte instorting van O’Connor meer, die nu 4:51 heeft op Roglic, maar beseft dat ze er een slijtageslag van zullen moeten maken. “Beetje bij beetje, beetje bij beetje, moeten we doen wat we kunnen. Er is nog een lange weg te gaan, maar het goede is dat het team sterk is. Vandaag was een slechte dag, een situatie die we niet onder controle hadden. We hopen dat we het kunnen omdraaien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.