Remco Evenepoel: “Als er nog iets gebeurt, zal het zijn door een inzinking van Vingegaard”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2024 om 13:55

Remco Evenepoel: “Als er nog iets gebeurt, zal het zijn door een inzinking van Vingegaard”

Voor Remco Evenepoel is de laatste bergetappe van de Tour de France geen kans om nog een plek te winnen in het algemeen klassement. Voor de kopman van Soudal Quick-Step zijn de ogen al gericht op de afsluitende tijdrit van zondag, gaf hij toe voor de start van de twintigste etappe. Daarmee volgt hij het advies van ploegbaas Patrick Lefevere.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is nu al meer dan geslaagd, maar de tijdrit winnen naar Nice zou de kers op de taart zijn”, vertelde Lefevere in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. Evenepoel sluit zich daar bij aan. “Dat is ook mijn plan voor vandaag. Het is niet dat ik Jonas in moeilijkheden heb gebracht gisteren, dus ja. Vandaag wil ik gewoon proberen zo goed mogelijk er door te komen, zo economisch mogelijk. Ik wil de derde plek vasthouden en al focussen op morgen.”

Dat het vormpeil van Vingegaard lijkt af te nemen, is voor Evenepoel geen reden om volle bak in de aanval te gaan. “Ik ga er niet mijn hele leven voor geven”, stelt hij. “Als er iets gebeurt zal het zijn door een inzinking van hem, maar we gaan alleszins niet hoopvol worden na gisteren. We blijven doen wat we aan het doen waren en consolideren.”

“De hitte gaat lastig zijn, maar het parcours is iets makkelijker dan gisteren. Iets minder lang, regelmatiger en minder steil, maar er zijn geen valleien. Ik verwacht wel volle bak koers”, aldus Evenepoel over de rit naar de Col de la Couillole.

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.