Leijnse, Van Aert, Van Vleuten en Blaak, Teuns, Philipsen, Evenepoel
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 19:45

Leijnse, Van Aert, Van Vleuten en Blaak, Teuns, Philipsen, Evenepoel

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de twee Nederlandse wereldkampioenen, Dylan Teuns, Jasper Philipsen, Remco Evenepoel en een van de eerste veldritten van dit seizoen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Enzo Leijnse schrijft GP Rüebliland op zijn naam

Remco Evenepoel won vandaag alweer (zie hieronder in WielerFlits Kort), maar voor de Nederlandse junior Enzo Leijnse was er vandaag zijn tweede zege van het seizoen. De 17-jarige renner verzekerde zich van de eindoverwinning in de Grand Prix Rüebliland, een meerdaagse van 2.1-juniorenniveau in Zwitserland. Leijnse greep zaterdag de macht door de individuele tijdrit te winnen. Op de slotdag hield hij stand en mocht hij het eindklassement bijschrijven op zijn nog jonge palmares.


Wout van Aert knipoogt na Antwerp Port Epic: “Zowaar in de tang bij Roompot”

Voor Wout van Aert liep de Antwerp Port Epic niet af zoals hij had gehoopt. Na pech op een van de onverharde stroken miste de kopman van Veranda’s Willems-Crélan de slag, waardoor hij in de achtervolging moest. Hij werd in zijn achtervolging tegengehouden door meerdere renners van Roompot-Nederlandse Loterij, dat met Jan-Willem van Schip een renner op kop had. Ironisch genoeg is Roompot juist de ploeg waarmee Veranda’s Willems gaat fuseren: een stap waar Van Aert zich openlijk tegen uitsprak.

En dan heeft de wereldkampioen veldrijden zelfspot: “Wat pech en daardoor in defensieve en moeilijke koerssituatie. Zowaar in de tang bij Roompot. Niets is zo erg dat je er niet mee kan lachen!”, schrijft hij op Twitter, net als de teksten Karma is a bitchIn de sandwich en Tussen de Taco. Het was de laatste UCI-wegkoers voor Van Aert van dit seizoen.


Van Vleuten en Blaak showen regenboogtruien

De afgelopen week konden de toeschouwers van de Boels Ladies Tour regelmatig de regenboogtrui zien. Chantal Blaak reed elke dag in haar wereldkampioenentrui en won zaterdag de vijfde etappe in Sittard. Normaliter mag Annemiek van Vleuten die speciale trui ook dragen tijdens de tijdritten, maar omdat zij leidster was, kreeg ze een oranje pak van de organisatie. Na afloop trok de eindwinnares alsnog haar regenboogtrui aan om een selfie te nemen met haar collega-wereldkampioene!


Dylan Teuns derde in bergrit Vuelta: “Tevreden met vandaag”

Dylan Teuns eindigde als derde in de Vuelta-etappe naar La Covatilla. De Belgische puncheur van BMC bleef nipt de aanstormende klassementsrenners voor. “Ik ben tevreden met vandaag”, zegt Teuns. “Gisteren was ik zwaar ontgoocheld, toen reed ik goed bergop op de laatste klim. Maar in een keer ontploften de benen, geen verklaring voor. Vanaf nu zijn het ofwel klimetappes of voor de vroege vluchters. Het zou mooi zijn een rit te winnen richting het WK. Als het wat frisser is, zal het beter gaan.”


Jasper Philipsen wint in Noorwegen, Cees Bol achtste

De Noorse eendagskoers Gylne Gutuer GP (UCI 1.2) is gewonnen door Jasper Philipsen. De Belgische coureur van Hagens Berman Axeon was de snelste van een viertal. De Deen Casper Folsach (vorige week nog winnaar van de Ronde van Midden-Nederland) werd tweede, thuisrijder Markus Hoelgaard eindigde als derde. De beste Nederlander was Cees Bol. De stagiair van Sunweb reed deze koers voor zijn eigenlijke werkgever SEG Racing Academy.


Remco Evenepoel eindwinnaar in Italië

De zegetocht van Remco Evenepoel bij de junioren duurt voort. Vandaag schreef de toekomstig WorldTour-prof van Quick-Step Floors de Giro della Lunigiana op zijn naam. In het eindklassement bleef de 18-jarige Belg zijn landgenoot Ilan Van Wilder ruim twee en een halve minuut voor. Jakob Geßner uit Duitsland werd derde op 2.49. De slotrit was ook een prooi voor Evenepoel, die ruim een minuut voor nummer twee Tommaso Nencini over de meet kwam.

Evenepoel won niet alle etappes in de Italiaanse rittenkoers voor junioren. Hij zegevierde in drie van de vijf ritten. De individuele tijdrit van 3,5 kilometer (etappe 1b) én de derde etappe werden gewonnen door de Tsjech Karel Vacek.


Vrouwen crossen al in China

September is twee dagen jong, maar voor de veldrijders nadert het seizoen. Voor enkele vrouwen was het vandaag bezig in China, waar gestreden werd om de Qiansen Trophy. De cross van Aohan – dat zes uur ten noordoosten van Peking ligt in Binnen-Mongolië – staat op de UCI-kalender als C1-wedstrijd en werd gewonnen door Spaans kampioene Aida Nuno Palacio. De Belgische Joyce Vanderbeken eindigde als tweede, voor Samantha Runnels uit de VS. Voor twee Nederlandse veldrijdsters was het net-niet: Geerte Hoeke en Aniek van Alphen eindigden naast het podium.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 16:00
Ook de mannen reden vandaag al de Qiansen Trophy. De Nederlander Gosse van der Meer won.
    2 september 2018 16:56
    Dat zal best, maar in de vrouwen nog minder dan de mannen waarschijnlijk...
    Er is inmiddels eigen bericht voor de mannenwedstrijd zie ik.
    2 september 2018 18:33
    @bidon colle Als het zo'n kleine tak is: waarom dan die behoefte om te reageren ??
    2 september 2018 23:50
    Nee je post hier een bericht dat enkel kleineert. Dat mag best benoemt worden
2 september 2018 18:55
@bidon colle: wen er maar aan dat er nog veel berichten over cyclocross zullen verschijnen hier, nu Nico Dick - de veldritspecialist - WielerFlits komt versterken. Het is niet omdat het jou niet boeit, dat dat voor anderen ook het geval is. Mij interesseert het bijvoorbeeld wel dat Van der Meer de Qiansen Trophy heeft gewonnen. Die wedstrijd gaat al 6 jaar mee en leverde telkens spannende wedstrijden en mooie winnaars op (Thijs Al, Marcel Wildhaber, Wietse Bosmans...). Wat Tom Dumoulin in de Giro of de Tour uitspookt, boeit mij dan weer minder en dus reageer ik niet op nieuwsberichten daaromtrent. Zou jij beter ook doen wat de veldrit- en mountainbikeberichtgeving betreft, want laatstgenoemde sporttak zal je wellicht ook wel te min vinden.
2 september 2018 19:55
Leuk dat Evenepoel wint en jullie daar aandacht aan besteden, maar dat is een belg en een .nl website die dan niks schrijft over een Nederlandse junior die Grand Prix Rüebliland op zijn naam schrijft. #fail
    2 september 2018 20:06
    We hebben het nieuws toegevoegd!
2 september 2018 20:09
Tuut tuut lijkt overtoom wel. Top dat jullie het zo snel oppakken. Respect!
2 september 2018 20:42
Tom Dumoulin, het nummer twee uit de Tour de France was deze namiddag de absolute blikvanger van Leiedal Koerse.

Dat is het resultaat van de samenwerking tussen het criterium van Bavikhove en de Vlaamse Pijl. Leiedal Koerse komt uit met een nieuw concept, met twee criteriums, een voor mannen en een voor vrouwen, en een gezamelijke koppeltijdrit.

In die tijdrit wordt wereldkampioen Tom Dumoulin gekoppeld aan dat andere fenomeen uit Nederland, Marianne Vos. Yves Lampaert wordt dan weer gekoppeld aan Ann-Sophie Duyck, de beste tegen de klok in ons land. De Nederlanders zetten wel de puntjes op de i en halen het met liefst 24 seconden voorsprong op de Belgen.

Lampaert wint uiteindelijk het criterium voor Stuyven en Dumoulin.
    2 september 2018 20:48
    Het was nog lang onrustig in Vlaanderen
2 september 2018 21:00
Kijk maar uit dat @kelderfan de naam van Leijnse niet leest.
Anders wil hij hem komend jaar al bij Jumbo onder contract hebben.
2 september 2018 23:52
Wel sympathiek van van aert om het even te relativeren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.