Remco Evenepoel blikt vooruit op elfde etappe: “Ik verwacht een strijd op twee fronten”
Evenepoel in gesprek met wereldkampioen Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 08:05

Remco Evenepoel blikt vooruit op elfde etappe: “Ik verwacht een strijd op twee fronten”

Voor de klassementsrenners was het vandaag zaak om bij de les te blijven in de tiende etappe van de Tour de France. Op weg naar Saint-Amand-Montrond konden er eventueel waaiers ontstaan, maar de mannen voor het klassement hoefden zich niet bovenmatig in te spannen. “Het was bijna een soort tweede rustdag”, vat Remco Evenepoel het samen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De voorlopige nummer twee in de stand en drager van de witte jongerentrui keek na afloop – op de site van Tourorganisatie – terug op een al bij al gezapige sprintetappe. “Het was heel eventjes nerveus vanwege het risico op waaiers, door de zijwind, maar mijn ploeg was de hele dag op de afspraak”, is Evenepoel complimenteus naar zijn ploeggenoten.

“Uiteindelijk was er helemaal geen sprake van enige schifting en zagen we ook geen valpartijen, dus we mogen spreken van een goede dag.” Evenepoel kwam de eerste etappe na de rustdag dus goed door en kan nu zijn vizier richten op rit elf naar Le Lioran. Het belooft een bijzondere pittige Tourdag in het Centraal Massief te worden, aangezien in de laatste vijftig kilometer vier korte, steile beklimmingen de finale vormen.

Strijd
Wat verwacht Evenepoel van deze etappe met liefst 4.200 hoogtemeters? “Ik denk dat we een zeer leuke strijd gaan krijgen voor de vlucht van de dag, want het parcours gaat constant op en af. Onze verwachting is dat het een koers op twee fronten zal worden: een voor de ontsnapping en eentje voor het klassement.”

Veel renners zullen morgen hun best doen om in de ontsnapping te geraken, maar Evenepoel tipt een local hero. “Ik denk dat Romain (Bardet, red.) enorm gemotiveerd zal zijn om voor de overwinning te gaan. Ik hoop dat hij morgen deel uitmaakt van de vlucht van de dag. Dan kan hij in ieder geval zijn ding doen.”


Bekijk hier de nieuwe WielerFlits Update

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.