woensdag 17 juli 2024 om 17:52

Remco Evenepoel: “Dat Pogacar Visma | Lease a Bike laat werken, kan nog in mijn voordeel spelen”

Video Remco Evenepoel maakte indruk in de finale van de zeventiende Touretappe. Op de voorlaatste beklimming van de dag moest de Belgische kopman van Soudal Quick-Step klassementsleider Tadej Pogacar wel laten gaan, maar hij reed Jonas Vingegaard er wel los. En op de slotklim naar Superdévoluy pakte Evenepoel zelfs tijd op beide kemphanen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had het gevoel dat Vingegaard een beetje op de limiet zat”, beschrijft Evenepoel de finale bij Sporza. “Toen Tadej aanging, was ik de enige die min of meer in de buurt kwam. Ik ga niet zeggen dat ik stilviel, want ik reed daarna nog weg van Jonas. Maar ik kwam net niet meer op het wiel, ik had net te laat gereageerd. In het stuk afdaling zijn we terug bij Tadej gekomen, ook door het werk van Christophe Laporte.”

Maar daarmee was de kous voor Evenepoel nog niet af. “Ik voelde me nog goed, ik had nog Jan Hirt voorin. In het oortje riepen ze: als het tempo stilvalt, meteen gaan! Dat is ook wat ik gedaan heb. Misschien had ik iets agressiever moeten durven springen, maar het is nog allemaal nieuw voor mij. Ik durf nog niet om all in te gaan op op een korte aankomst. Jan Hirt was supersterk, hij heeft me afgezet aan de laatste kilometer, wat ik hem vroeg. Zijn tempo moest zo gelijkmatig mogelijk zijn, maar wel heel hard. Daarna ben ik nog een kilometer all out gegaan, wat me uiteindelijk een tiental seconden tijdswinst oplevert. Dat is allemaal heel goed, maar vooral die 2,5 minuut op de mensen achter mij is belangrijk.”

Gaat Evenepoel nu nog meer aanvallen? “Ik denk dat het er van afhangt hoe ver het van de aankomst is. Ik denk dat Tadej vandaag wel kon reageren op mijn aanval. Maar aangezien ik 5 minuten achter hem sta, is er wat ruimte dat hij mij kan toestaan. Zo kan hij Visma | Lease a Bike en Jonas het werk te laten doen. En dat kan nog in mijn voordeel spelen. Eerst wil ik aan ons basisplan vasthouden: het podium en de witte trui. Wie weet zit er nog een ritzege in, maar alles wat ik kan tonen in deze Tour is mooi meegenomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.