Remco Evenepoel doet goede zaken: “Misschien had ik direct kunnen volgen”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 19:39

Remco Evenepoel doet goede zaken: “Misschien had ik direct kunnen volgen”

Remco Evenepoel heeft tijdens de tweede etappe van de Tour de France 2024 goede zaken gedaan in het algemeen klassement. De Belg moest Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard laten gaan op de laatste beklimming over de San Luca, maar kon in de vlakke finale terugkeren. Zijn tweede plek in het algemeen klassement biedt kansen op het geel in de derde etappe. “De gele trui zou zeker fantastisch zijn, maar dat zorgt ook voor extra werk voor de jongens”, zei hij daarover tegen Het Nieuwsblad.

Evenepoel is zeer tevreden over hoe de tweede etappe in de Tour de France voor hem verliep. “Ik denk dat we op elk moeilijk punt goed van voren zaten, dus de mannen hebben dat goed gedaan”, opent hij.

“We hadden een beetje de pech dat er een breukje in het peloton ontstond op een kilometer van de top van de San Luca waardoor ik naar de groep van Pogacar heb moeten springen. Ik kon moeilijk opschuiven met het publiek, er was weinig ruimte dus ik moest eigenlijk al een aanval plaatsen voor het moment dat Pogacar aan ging”, analyseert de Aerokogel uit Schepdaal.

“Dus ik moest even naar adem happen en een beetje zuurstof zoeken voor de benen, maar daarna kon ik doorgaan. De benen zijn zeker daar, misschien had ik direct kunnen volgen, maar uiteindelijk hebben ze (Pogacar en Jonas Vingegaard, red.) evenveel gegeven als ikzelf. En we eindigen 20 seconden voor de grote groep, dus een positief resultaat”, geeft een blije Evenepoel aan.

Evenepoel in het wiel van Roglic – foto: Cor Vos

Primoz Roglic
Evenepoel eindigde met Pogacar en Vingegaard een twintigtal seconden voor veel andere klassementsrenners. Onder meer Primoz Roglic kwam op achterstand binnen. “Ja hij zag er een beetje wankel uit. Normaal verwacht je dat hij mee is”, geeft de wereldkampioen tijdrijden aan.

“Vooral op een klim die hem zo’n beetje het beste ligt van iedereen in het peloton, dus misschien had hij een moeilijke start door de warmte, maar dat is niet ons probleem. Wij hebben het goed gedaan, we eindigen van voren dus ik ben blij dat het zo is gelopen”, gaat de kopman van Soudal Quick-Step verder.

Evenepoel moet na dag twee nog genoegen nemen met de witte trui – foto: Cor Vos

De gele trui?
Omdat Evenepoel in dezelfde tijd staat als Pogacar, lijkt voor de Sloveen eindigen in de daguitslag van de derde etappe genoeg te zijn voor de leiderstrui. “De gele trui zou zeker fantastisch zijn, maar dat zorgt ook voor extra werk voor de jongens en dat is niet altijd even handig, zeker niet in de eerste week van de Tour”, geeft de Belg aan.

“Maar we gaan het zien. Is het zo, dan ga ik er zeker van genieten want het is toch de leiderstrui in de Tour de France, maar als het niet zo is blijf ik in het wit”, sluit Evenepoel af.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeggen de renners en ploegleiders voor de start van de vierde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.