Remco Evenepoel: “Gevoel was al beter dan in Dauphiné”
Foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 19:33

Remco Evenepoel: “Gevoel was al beter dan in Dauphiné”

Net als de meeste klassementsrenners kwam Remco Evenepoel in de lastige openingsetappe van de Tour de France nooit in de problemen. De kopman van Soudal Quick-Step eindigde veilig in het peloton met alle favorieten.

“Ik had een goed gevoel over het algemeen. Beter dan in de Dauphiné, dat is al positief”, klonk het bij VTM. “Ik voelde het meteen, daar moet ik geen tekening bij maken. Dat merk je aan de benen die beter draaien, je kan gemakkelijker bergop rijden. Ik had ook meer vertrouwen op de fiets om te wringen. Dat is mijn verhaal van vandaag.”

Voor Evenepoel was het zijn eerste Tourrit ooit. Voelde hij veel verschil qua hectiek? “In de start toch wel. Maar ik heb ondertussen wel al ervaring opgedaan in nerveuze koersen. Over het algemeen kan ik niet klagen met het gevoel van positioneren. Ik ben gewoon content.”

Al kon hij zich nog niet vergelijken met het niveau van de andere klassementsmannen, omdat die zich simpelweg nog niet hebben getest in Rimini. “Wat ik vanochtend dacht is uitgekomen, dat renners als Van Aert en Pedersen konden overleven. Er blijven nog twee renners voorop, als dat niet gebeurt heeft Wout gewoon geel. Het was een eerste etappe die de goede klassieke mannen ook konden overleven. Ik kijk eigenlijk nog niet te veel naar de andere favorieten.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zijn de reacties na afloop van de derde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.