zaterdag 20 juli 2024 om 19:08

Remco Evenepoel heeft geen spijt van aanval op Jonas Vingegaard: “Gegokt en verloren”

Video In de voorlaatste etappe van de Tour de France probeerde Remco Evenepoel nog tijd te pakken op Jonas Vingegaard. De Belg liep vervolgens op een counter van de Deen, maar had geen spijt van zijn aanval. “We hebben gegokt en verloren, maar er is niets om spijt van te hebben”, klonk het na afloop bij Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Soudal Quick-Step mende in de rit naar de Col de la Couillole lange tijd het peloton. “We hebben geprobeerd om druk te zetten en om te kijken of die slechte dag zich ging voortzetten bij Jonas. Dat was duidelijk niet het geval. We hebben gegokt en verloren, maar er is niets om spijt van te hebben. Het is heel mooi dat we dit getoond hebben in de laatste bergrit.”

Na het werk van zijn ploeg trok Evenepoel zelf ten strijde op de Col de la Couillole. “Ik heb twee keer vol aangevallen, maar je ziet dat die mannen (Vingegaard en Pogacar, red.) voor mij twee ex-winnaars zijn met pakken meer ervaring. Hun motor is zoveel groter dan die van mij. Dat moet ik gewoon accepteren, maar ik ben heel blij dat we dit getoond hebben op de voorlaatste dag en dat ik er nooit ben doorgezakt. Dat is ook voor jullie een geruststelling, denk ik”, zei hij lachend richting de camera’s.

“Ik denk dat ik nog heel veel specifieke training nodig heb om hen te kunnen volgen of aan te vallen. Er is veel werk te doen om dat gat te dichten”, aldus de 24-jarige Tourdebutant, die in de slottijdrit van zondag nog hoopte te scoren. “Ik zou deze Tour willen afsluiten met ritwinst. Lukt het niet, dan zal ik net zo blij zijn. Ik moet supertrots zijn op wat ik gedaan heb. Er waren twee renners beter en dat zijn de winnaars van de jongste vier Tours. Dat is geen schande.”

Dit had ploegmaat Ilan Van Wilder achteraf te zeggen:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.