Remco Evenepoel heeft na goede dag ‘niks te klagen’: “Al ging ik nog wel bijna onderuit”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 18:00

Remco Evenepoel heeft na goede dag ‘niks te klagen’: “Al ging ik nog wel bijna onderuit”

Remco Evenepoel was na afloop van de eerste bergetappe van de Tour de France zeer tevreden. De kopman van Soudal Quick-Step bleek op de flanken van de Galibier niet in staat om Tadej Pogacar te volgen, maar eindigde achter de ongenaakbare Sloveen wel als tweede in finishplaats Valloire. “Het was voor ons een goede dag”, is zijn conclusie.

Evenepoel keek na de finish met Sporza terug op een felbetwiste finale tussen de mannen voor het klassement. “Het is altijd positief om als tweede te eindigen achter de beste coureur van de wereld”, doelt de Belg op Pogacar, die na een aanval op de Col du Galibier naar de zege wist te soleren. “Ik heb niks te klagen over onze strategie of het wedstrijdverloop. Het was een goede dag voor ons.”

Evenepoel probeerde op de Galibier nog wel even de aanval van Pogacar te volgen, maar werd al snel met zijn neus op de koersfeiten gedrukt. “Eens boven de 2000 meter voel je wel dat het moeilijker is om tempoversnellingen te beantwoorden. Het was een heel stevige aanval van Tadej. Ik probeerde nog mee te gaan, maar dat was toch iets boven mijn niveau.”

Vertrouwen
“Ik ging daarna wel zo rap mogelijk naar beneden. In de afdaling lagen echter een paar natte bochten. Ik ben een paar keer weggegleden. Ik moet eerlijk zijn: ik ging bijna onderuit. Ik verloor zo wel wat vertrouwen en de achtervolgers kwamen nog terug. Ik voelde me over het algemeen wel goed. Ik win uiteindelijk ook nog de sprint voor plek twee. Dat is wel fijn. We mogen tevreden zijn.”

In het Critérium du Dauphiné botste Evenepoel bergop nog op zijn limieten, maar daar is in deze Tour voorlopig weinig van te merken. “Ik wist dat ik klaar moest zijn voor de eerste vier etappes. Dat zijn meteen belangrijke ritten”, liet hij ook nog weten in een flashinterview met de Tourorganisatie.

Evenepoel (in de witte trui) kon het tempo van UAE Emirates goed aan – foto: Cor Vos

“De vorm is goed, maar ik ben ook nog niet 100%. We kunnen wel spreken over een goede start voor mij en de ploeg. We moeten nu verder bouwen en hopen op nog betere benen. Bijvoorbeeld op dag zeven, in de eerste tijdrit. Het doel is nog altijd om top-5 te rijden in het klassement en een etappe te winnen. Maar als we later in de Tour dicht bij het podium komen, dan gaan we ervoor. We staan er goed voor, maar de Tour duurt nog lang.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners na de zesde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.